Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž, který zaútočil na rodinu v Tišnově sekerou, skočil z rozhledny

Muž, který předloni v říjnu napadl v Tišnově na Brněnsku pět členů své rodiny sekerou, spáchal podle serveru Blesk.cz sebevraždu. Muž měl o vánočních svátcích skočit z místní rozhledny. Mluvčí David Chaloupka řekl, že se policie v Tišnově zabývá úmrtím muže, nepotvrdil ale, že šlo o dotyčného útočníka.

Podle Blesku se útočník měl na druhý svátek vánoční vrátit do léčebny. Místo toho si ale vybral rozhlednu na okraji Tišnova, ze které skočil. „Zjišťujeme okolnosti úmrtí muže. Jednou z verzí je, že se rozhodl ukončit svůj život. Nic nenasvědčuje tomu, že by měla na jeho smrti podíl nějaká další osoba," řekl Chaloupka.

Muž na pět členů rodiny zaútočil předloni v říjnu. Policie ho druhý den zatkla a obvinila z pokusu o vraždu, hrozilo mu dvacet let vězení, případně výjimečný trest. Česká televize loni v srpnu uvedla, že trestní stíhání obviněného se zastavuje, protože nebyl v době činu pro nepříčetnost trestně odpovědný. Vyplývalo to z usnesení Krajského státního zastupitelství v Brně. Muž se léčil v psychiatrické nemocnici Brno a od srpna měl i vycházky.

Sekerou napadl rodinu. Místo dvacetiletého trestu se útočník léčí v Brně a má vycházky

Obrovská tragédie se odehrála loni na podzim v Tišnově na Brněnsku, kde útočník vzal sekeru a bezhlavě zaútočil na svoji rodinu. Nyní agresor pobývá na brněnské psychiatrii a má povolené vycházky. Pachatel je totiž podle Krajského státního...

Z usnesení vyplývalo, že muž trpí a v době činu trpěl závažnou duševní poruchou, poruchou s bludy a nebyl schopný své jednání ovládat. I proto mu soud na návrh zastupitelství uložil ochranné psychiatrické léčení v ústavní formě.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky ČR, kriminalita, úmrtí, vražda, Tišnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž, který zaútočil na rodinu v Tišnově sekerou, skočil z rozhledny  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.