Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilý mladík zběsile valil centrem Brna. Ničil auta, zábradlí a mířil na vánoční trhy

, aktualizováno 15. prosince 2022, 11:57

Jako smyslu zbavený se řítil centrem moravské metropole jednadvacetiletý řidič v automobilu značky Škoda. Motorista, který se před jízdou opil, napáchal jízdou škodu za sta tisíce korun. Naboural automobily, ničil městský mobiliář a ohrozil návštěvníky nedalekých vánočních trhů.


Případ, o němž policisté informovali dnes, se odehrál v sobotu. Mladík se dvěma promile na sebe poprvé významně upozornil na křižovatce ulic Kounicova a Moravské náměstí, kde jel na červenou, nevybral zatáčku a vjel na chodník nedaleko vánočních trhů. Tam jej zastavilo zábradlí, které prorazil. Nebezpečným manévrům ale nebyl konec. Muž šlápl na plyn a vyrazil na Dornych. V ulici znovu vjel ze silnice na chodníku a skolil přitom dopravní značku. Nejvážnější prohřešek si schoval až na závěr.

Se značně poškozeným automobilem si to pak následně namířil na Zvonařku. V době kdy policejní operátoři na tísňové lince začali přijímat první oznámení o nebezpečném řidiči, došlo ke třetí nehodě. Tentokrát podnapilý šofér nezvládl průjezd prudkou zatáčkou, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím automobilem,“ sdělil policejní mluvčí Petr Vala.

Řidiči aut byli zranění. Ujali se jich strážníci. „Podezřelý řidič se hlídce městské policie přiznal, že pil alkohol. Stěžoval si na bolesti hlavy a pískání v uších. Dveře jeho vozu museli strážníci nejprve násilně otevřít, protože byly vzpříčené a muž nemohl ven. Druhý motorista krvácel ze spánku a byl zmatený. Strážníci požádali o příjezd všechny složky integrovaného záchranného systému,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Potížistu následně odchytli policisté, kteří chtějí, aby s vyšetřováním pomohla i veřejnost. „V současné době je případ dopravními policisty prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. V souvislosti s riskantní jízdou žádáme všechny svědky, které muž jakkoliv ohrozil, aby se neprodleně ozvali na policejní lince 158. Taktéž uvítáme i případné záznamy z palubních kamer,“ dodal Vala.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Policie, Alkohol, Rychlost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Všchno mohlo dopadnou DALEKO HŮŘE - FETOŠ ZA VOLANTEM - to je hezký předvánoční čas - to teda jo!!!!

Úterý, 20. prosince 2022, 05:51Odpovědět

Opilý mladík zběsile valil centrem Brna. Ničil auta, zábradlí a mířil na vánoční trhy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.