Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na brněnských vánočních trzích se hodně krade, všímají si policisté

V poslední době toho máme hodně, hlásí policisté, kteří řeší desítky případů krádeží na vánočních trzích v Brně. Od začátku adventu je počet událostí srovnatelný s rokem 2019, kdy se Vánoce v ulicích Brna naposledy slavily bez omezení. Navíc většinu pachatelů vyšetřovatelé nenajdou.

Sluchátko na uších mají stále častěji v posledních týdnech policisté na tísňové lince, kterým se svěřují okradení lidé, kteří navštívili adventní stánky v moravské metropoli, jeli šalinou nebo zavítali do obchodu. Nejvíce událostí evidují vyšetřovatelé na vánočních trzích.

„Své oběti si drzí zloději jednoduše vyhlížení právě tam, kde je rušno a kde lidé neudrží pozornost. Například v centru moravské jihomoravské metropole bylo od začátku Adventu evidováno více než čtyři desítky kapesních krádeží, přičemž samotná akce je poměrně blesková. Okradení často zjistí, že k ní došlo až poté, kdy jsou úplně na jiném místě a hlavně s velkou časovou prodlevou,“ popsal mluvčí policistů Petr Vala

Podle statistik policie došlo ve středu Brna za posledních sedmnáct dní k 43 krádežím. V roce 2019, kdy svátky neovlivnila pandemie covidu, bylo za celý advent případů 58. Podobně rostoucí potvrzují data i za celé město. Před třemi lety evidovalo Městské ředitelství Brno 96 krádeží, letos se cifra zastavila zatím na čísle 72. Strážci zákona proto radí, aby lidé byli opatrní. 

Zapnuté zipy, ruce na kabelkách, batohy na přední části těla a prázdné kapsy jsou jednoduchou bariérou a účinnou prevencí proti těmto nenechavcům. V opačném případě je zapotřebí okamžitě zalarmovat policisty na tísňové lince 158,“ dodal Vala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Policie, Vánoce, Krádeže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

a policie co? jen tupě přihlíží?! :-(((

Středa, 14. prosince 2022, 20:36Odpovědět

Na brněnských vánočních trzích se hodně krade, všímají si policisté  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.