Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladík z Brna si vydělal na sporťák. Přeprodával drogy přes internet

Jihomoravští celníci zadrželi v Brně mladíka, který měl co dočinění s prodejem psychotropních látek. K obchodování využíval internetový černý trh a zboží zasílal až za velkou louži. Za vydělané peníze si pořídil sportovní auto i drahou dovolenou.

Celníci z protidrogového oddělení si počíhali na devatenáctiletého Brňana, který si přivydělával obchodem s MDMA a ketaminem. S experimentováním začal mladík letos na jaře, kdy se připojil na darknet. Takzvané podsvětí internetu, které je dostupné jen přes specifický software, se často využívá k nelegálním obchodům. Právě to se muži zalíbilo, a tak se zkontaktoval s prodejci drog.

Přes dopravní společnosti si nechal vozit narkotika z Nizozemí a přeposílal je na Nový Zéland i do Ameriky. „Jedna ze zajištěných zásilek na Nový Zéland obsahovala pět litrů MDMA neobvykle v tekuté formě. Tam se prodejní cena 0,5 kilogramu MDMA pohybuje v rozmezí padesáti tisíci a 175 tisíci amerických dolarů," řekla Martina Kaňková z Generálního ředitelství cel.

Peníze za minimálně sedmnáct kilo drog dostával mladý Čech v kryptoměnách a vydělal si nejméně 700 tisíc korun, za které si pořídil sportovní automobil i exotické dovolené. Při domovních prohlídkách zajistili celníci 4,3 kilogramy MDMA. „Do vyšetřování si případ převzali kriminalisté z Národní protidrogové centrály. Ti zahájili trestní stíhání. Obviněný je ve vazbě a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvanáct let," uvedla Kaňková.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR

Štítky celní správa, drogy, narkotika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík z Brna si vydělal na sporťák. Přeprodával drogy přes internet  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.