Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Část obviněných v kauze černovické pískovny je opět na svobodě

Někteří z obviněných v kauze černovické pískovny v Brně jsou nově stíhaní na svobodě, uvedl dnes Radiožurnál. Z vazby je propustila žalobkyně, počet nesdělila. Ve vazbě bylo původně sedm obviněných. Propuštění z vazby několika obviněných potvrdila státní zástupkyně Petra Lastovecká.

„Po provedení řady procesních úkonů, zejména po provedení kompletních výslechů obviněných u několika z nich skutečně došlo k oslabení vazebních důvodů natolik, že dozorová státní zástupkyně shledala možnost nahrazení výkonu vazby jinými instituty, jako je např. dohled probačního úředníka," napsala Lastovecká. Doplnila, že vyšetřování probíhá řádně a lze podle ní konstatovat, že úspěšně. „Další procesní vývoj nelze v této fázi detailněji popisovat," uvedla žalobkyně.

Z vazby může po stížnosti propustit obviněného soud. Vazbu také stíhanému může ukončit sám státní zástupce, pokud sezná, že důvody vazby pominuly.

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu ve věci zasahovali v Brně 18. října, zadrželi deset lidí. Tři později propustili. Obvinili sedm lidí, městský soud je všechny poslal do vazby 20. října. Mezi nimi je například bývalý tajemník radnice Brno-střed Radovan Novotný, podnikatel Michal Horký a nyní už bývalí jednatelé pískovny a bývalí zastupitelé městské části Jiří Novotný (ČSSD) a Jiří Hasoň (KDU-ČSL). Obviněné jsou i dvě firmy, z nich jedna je Ing-Czech.

Všech sedm obviněných proti vazbě podalo stížnost, krajský soud je ale ve vazbě ponechal. Kauza má podle některých médií dvě větve, jednou z nich je pokus o ovládnutí pískovny, druhou privatizace městských domů. Horkého policisté podle dřívějších informací některých médií považují za hlavu organizované zločinecké skupiny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, byty, kriminalita, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

JAKO KONCERTY MARKA ZTRACENÉHO - ANO UŽ TO BUDE POSLEDNÍ KONCERT VÍC HRÁT UŽ NEBUDU, ATD KVÁKANCE PRO PUBLIKUM A VÝSLEDEK JEN REKLAMA A KOKRHÁ DÁL A TAK TO BUDE I TADY - PROPUŠTĚNÍ - ODPOUŠTĚNÍ A ZA CHVILKU ZASE VŠICHNI DOMA - LEŽ NAD LEŽ.....JAKO VĚŽ......

Čtvrtek, 8. prosince 2022, 17:52Odpovědět

Marie Glanczová

za čas se to zamete pod koberec a jede se dál...to známe

Čtvrtek, 8. prosince 2022, 14:33Odpovědět

Miroslav Klimeš

Hups, a nebude to zase pata špička celá noha, tak se tančí valčík do ztracena?

Úterý, 6. prosince 2022, 16:21Odpovědět

Část obviněných v kauze černovické pískovny je opět na svobodě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.