Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž si oblíbil prodejnu na Brněnsku. Místo peněženky do ní chodil s nožem

Nepříjemnou zkušenost s mladým lupičem mají zaměstnanci samoobsluhy v Židlochovicích na Brněnsku. Muž vybavený nožem se do obchodu vrátil hned třikrát. Nechodil ale na nákup, nýbrž pro lup v řádu tisíců korun. Jeho řádění zastavil až policista v civilu.

Muž se do prodejny vydal poprvé na konci října, kdy za použití nože donutil vystrašenou prodavačku, aby mu vydala hotovost z pokladny. Tři tisíce korun ale lupiče pravděpodobně neuspokojily, a tak se na místo činu po několika dnech vrátil. Tehdy využil chvilkové nepozornosti obsluhy a zamířil si to rovnou za prodejní pult, kde si namastil kapsy dalšími dvěma tisíci.

„Ani tyto peníze mu však dlouho nestačily, a tak se v druhé polovině listopadu vrátil do prodejny potřetí. Zamaskovaný v kukle a s nožem v ruce požadoval znovu vydání hotovosti. Vyděšené prodavačce se z obchodu podařilo s hrůzou utéct, lupič se tak mohl snadno zmocnit další hotovosti v pokladně. S pěti a půl tisíci korun potom prchal ulicí," popsal v pondělí policejní mluvčí David Chaloupka.

Lupiče s nožem si při zběsilém úprku povšimli kolemjdoucí, mezi nimiž byl také policista v osobním volnu. Strážce zákona rychle nasedl do auta a mladého muže pronásledoval. „Po pár metrech se ho také podařilo zadržet, takže jej pak mohl předat přivolaným uniformovaným policistům," řekl Chaloupka s tím, že mladík skončil ve vazbě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Jan Luxík

Štítky policie, loupež, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Měl platební nůž...........to je v poslední době moderní.......zavřít až zřerná pacholek!!!

Čtvrtek, 8. prosince 2022, 18:17Odpovědět

Muž si oblíbil prodejnu na Brněnsku. Místo peněženky do ní chodil s nožem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.