Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně chytili a pak pustili ženu, která celý život krade v obchodech

Mám právo krást, protože můj život za nic nestojí. S takovým motem vstupuje do brněnských obchodů pětadvacetiletá žena z Brna, jež tentokrát dělala problémy v městské části Židenice. Kradla, bojovala se sekuriťákem a nakonec dala řeč s policisty, kteří jí pohrozili pokutou.

Problém nastal v židenickém domě potravin ve krátce poté, co vstoupila do prodejny obávaná zlodějka. Rychle si vyhlédla v regálu zboží. Tentokrát sáhla po šamponu. Předmět sebrala, což se nelíbilo pozornému sekuriťákovi. S potížistkou se pustil do ostrého konfliktu. Horké hlavy zklidnili až policisté, kteří se hned přesvědčili, že s pachatelkou nebude snadná řeč.

„Policejní hlídka zjistila, že se jedná o nenapravitelnou zlodějku, která měla navíc svérázné vysvětlení. Strážcům zákona sdělila, že ničeho v žádném případě nelituje. Podle ní měla totiž právo krást, neboť je prostě celý život na mizině,“ popsal mluvčí policistů Petr Vala.

Hlídka vyslechla argumenty pachatelky. Následně recidivistce sdělila, že se přepočítala, pohrozili jí vysokou pokutou a pustili na svobodu. „Pro ušetřených několik drobných totiž může ještě před Vánoci přijít o daleko více. Za opakovanou krádež jí ve správním řízení hrozí až sedmdesátitisícová pokuta,“ dodal policista Vala.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Brno, Krádež, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radek Kohoutek

Pokuta by měla hrozit za špatné parkování nebo neúmyslné porušení zákona. Za plánovanou krádež vždycky jedině vězení. Alespoň na krátkou dobu. Ale trestat krádež pokutou je nesmysl.

Pondělí, 5. prosince 2022, 00:45Odpovědět

Lenka Kuchařová

Moje přítelkyně jejíž kamarádka pracuje v charitním zařízení pro romské děti mi před časem vyprávěla jak Romové před Vánocemi ,,nakupují ".Když se pedagožka z Charity ptala romského chlapce proč před Vánocemi nechodili do zmíněného centra,tak jí hoch bezelstně odpověděl,že chodili s maminkou ,,nakupovat ".Na další otázku,jak ty nákupy probíhaly se dozvěděla,že maminka dala dětem veké bundy a děti do nich při každé návštěvě brněnské Vaňkovky shromažďovaly vše,co se do nich vešlo.Co dodat.....?Že bychom také naučili naše děti takto nakupovat?

Sobota, 3. prosince 2022, 11:23Odpovědět

Diskutér T.

V íránské věznici Hamedán na západě země usekli ruce pěti zlodějům. Podle jednoho z představitelů místní justice Akbara Biglariho není amputace automatickým trestem pro všechny zloděje, provinilci prý musí splnit 14 kritérií.

Sobota, 3. prosince 2022, 10:14Odpovědět

V Brně chytili a pak pustili ženu, která celý život krade v obchodech  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.