Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ukrajinský konzulát v Brně evakuovali kvůli zásilce. Uvnitř byla mrtvá živočišná tkáň

, aktualizováno 2. prosince 2022, 12:05

Ukrajinský konzulát v Brně v Barvičově ulici evakuovali v pátek dopoledne policisté. Z místa museli kvůli podezřelé zásilce odejít zaměstnanci a evakuace neminula ani blízkou školku. Zavřená byla také přilehlá silnice. Policisté zjistili, že uvnitř balíku byla mrtvá živočišná tkáň.

Policie spustila evakuaci proto, že zásilka odpovídala typově těm, které byly zachyceny ve Španělsku. Tam v minulých dnech odhalili několik dopisových bomb, jejichž zaslání zřejmě souvisí s ruskou agresí na Ukrajině. „Jde o podezřelý předmět, zjišťujeme, o co by se mohlo jednat. Z budovy se evakuovali zaměstnanci, šest lidí," řekl dopoledne policejní mluvčí David Chaloupka.

Dopis policisté prozkoumali pomocí rentgenu. Na místě byli také hasiči. Výbušný systém v balíčku nakonec nenašli a uvnitř byla podle Chaloupky mrtvá živočišná tkáň.

Policie však vyzvala všechny pracovníky konzulátů v ČR a obchodních společností vyrábějících zbrojní materiál, aby byli maximálně obezřetní při kontrole došlé pošty a při jakýchkoliv pochybách volali linku 158.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pexels.com, Jan Luxík

Štítky ČR, Ukrajina, policie, diplomacie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukrajinský konzulát v Brně evakuovali kvůli zásilce. Uvnitř byla mrtvá živočišná tkáň  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.