Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Soud nechal všechny obviněné v kauze pískovny a bytů v Brně ve vazbě

Krajský soud v Brně všech sedm obviněných lidí v kauze černovické pískovny a privatizace brněnských městských bytů ponechal ve vazbě. Potvrdil tak rozhodnutí soudu prvního stupně. Zástupkyně mluvčí soudu Martina Vavříková rozhodnutí soudu nepotvrdila, ve vyjádření pro ČTK napsala, že o všech sedmi stížnostech bylo rozhodnuto v neveřejném jednání minulý týden ve středu a výsledek nelze sdělit. Policie v kauze obvinila sedm lidí a dvě firmy, všech sedm lidí městský soud poslal do vazby.

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu zasahovali v Brně 18. října, zadrželi deset lidí. Tři později propustili. Ve věci obvinili sedm lidí, městský soud je všechny poslal do vazby 20. října. Mezi nimi je například bývalý tajemník radnice Brno-střed Radovan Novotný, podnikatel Michal Horký a nyní už bývalí jednatelé pískovny a bývalí zastupitelé městské části Jiří Novotný (ČSSD) a Jiří Hasoň (KDU-ČSL). Obviněné jsou i dvě firmy, z nich jedna je Ing-Czech.

Stížnosti proti vazbě podalo všech sedm obviněných, mluvčí soudu Klára Belkovová dříve uvedla, že krajskému byly doručeny 8. a 9. listopadu. Soud o všech neveřejně rozhodoval 16. listopadu. „V kauze ´Pískovna´ bylo o všech sedmi stížnostech rozhodnuto v neveřejném jednání minulý týden ve středu. Výsledek nemohu sdělit vzhledem k tomu, že se jejich projednávání konalo v neveřejném jednání," napsala Vavříková.

Kauza má podle některých médií dvě větve, jednou z nich je pokus o ovládnutí pískovny, druhou privatizace městských domů. Horkého policisté podle dřívějších informací některých médií považují za hlavu organizované zločinecké skupiny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, správa, byty, kriminalita, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Horkého policisté podle dřívějších informací některých médií považují za hlavu organizované zločinecké skupiny. Nevyplatí se rozhodování s HORKOU HLAVOU.......Nový scénář na film 7 ČERNOVICKÝCH ZATČENÝCH, DALŠÍ DÍL SE BUDE JMENOVAT SEDMERO KRKAVCŮ.......bude se natáčet asi v pískovně nebo v některých státních bytech.........

Čtvrtek, 24. listopadu 2022, 17:44Odpovědět

Soud nechal všechny obviněné v kauze pískovny a bytů v Brně ve vazbě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.