Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž z východní Evropy řádil na jižní Moravě. Zemědělcům pobral navigace

Problémy s chybějícími navigačními systémy potrápily letos jihomoravské zemědělce. Za zmizelými přístroji stál podle policistů muž z východní Evropy, který se na krádeže zařízení specializoval. Hříšníka zastavila zásahová jednotka na čerpací stanici.

Problémy způsobil zemědělcům pětatřicetiletý cizinec, který od dubna do července sebral při deseti různých příležitostech navigace a další příslušenství za minimálně pět milionů korun. Krádeže přitom podle policejního mluvčího Pavla Švába neprováděl jen na jižní Moravě, ale také v dalších evropských zemích.

„Pečlivým ohledáním míst činu se podařilo zajistit stopy, které porovnáním s databází nasměrovalo pátrání jednoznačným směrem. Když kriminalisté srovnali pohyb podezřelého, vždy se vyskytoval poblíž míst činu a nemálo času strávil také v kasinech v blízkém okolí," popsal včera průběh pátrání po zloději Šváb.

Klec spadla na konci letošního října, kdy si překvapeného muže vyhlédla zásahová jednotka. Policie dala jeho řádění utrum na čerpací stanici v Královehradeckém kraji, kde jej zajistila. „Obviněn byl z krádeže, stíhán je vazebně a od soudu může odejít až s osmiletým trestem. Jeho spolujezdec, kterého vezl do Litvy, měl tak na cestě neplánovaný zážitek," řekl Šváb.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, zemědělství, Východní Evropa, Jihomoravský kraj, Pavel Šváb, Litva, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Obviněn byl z krádeže, stíhán je vazebně a od soudu může odejít až s osmiletým trestem.......Tak dlouho se chodí krást navigace, až jej dopadnou navigovaní policisté - pořádně mu dát co proto gaunerovi z východu - to zde skladujeme hezkou chátru a krmíme je z anšich peněz!!!!! Nikdy jsem ještě neslyšel, že by někomu Ti paraziti pomáhali, ale vždycky jen něco vyvedou - potom se mnozí diví, že je lidé nemájí v lásce!!!! Snad těch 8 let nebude sedět u nás a papat naši stravu!!!

Čtvrtek, 17. listopadu 2022, 12:19Odpovědět

Muž z východní Evropy řádil na jižní Moravě. Zemědělcům pobral navigace  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.