Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nikdo mi nebude sahat na pití, zuřil muž na nádraží v Brně a odstartoval drsnou bitku

Nesahejte nikomu na nádraží v Brně na pití. Takové poučení plyne z příhody, která se odehrála u hlavního železničního uzlu, kde se do sebe pustili dva Brňané. Jeden z mužů si odložil nápoj na schody, čehož si všiml pohotový kolemjdoucí, který si drink přivlastnil. Netrvalo dlouho a oba žíznivci se do sebe tvrdě pustili.

Ke konfliktu došlo v Benešově ulici, kde se nejprve do slovní a později fyzické pře dostali dva lidé. Horkých hlav si všimli i strážníci, kteří si zrovna plnili povinnosti, když dohlíželi na dění okolo hlavního nádraží. K rozvášněným mužům přistoupili, aby je oddělili a nasadili želízka. Jakmile zjistili, že jsou oba aktéři bitky v pořádku, sundali jim pouta a začali se vyptávat. Slovo dostal sedmatřicetiletý muž, který cítil křivdu. 

Hlídce vysvětlil,  že si při práci odložil na schody své pití, kterého se prý ale po chvíli zmocnil neznámý kolemjdoucí muž. Čtyřiatřicátníka tedy údajně vybídl, aby mu nápoj vrátil. Ten do něj prý ale strčil, a tak mezi nimi došlo k šarvátce,“ sdělila Markéta Skřivánková, mluvčí Městské policie Brno. 

Výpověď muže podpořil také svědek. Následně dostal prostor k vysvětlení i o tři roky mladší potížista. Jenže hlídce toho příliš nepověděl, protože byl silně opilý, a tak došlo na dechovou zkoušku. „Strážníky provedená dechová zkouška přinesla výsledek 2,67 promile alkoholu. Muž tedy za asistence hlídky městské policie zamířil na záchytnou stanici. Narušením občanského soužití se bude dále zabývat správní orgán,“ dodala strážnice Skřivánková. 


 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Barbora Švub

Štítky Brno, Strážníci, Bitka, Nádraží, pití, nápoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Salto Rock

Jeden má 34 let, druhý 37 a přesto jeden z nich nedávno oslavil kulaté narozeniny ?

Pondělí, 31. října 2022, 14:27Odpovědět

Nikdo mi nebude sahat na pití, zuřil muž na nádraží v Brně a odstartoval drsnou bitku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.