Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Myslivec si z lesa udělal pěstírnu. Marihuanu sklidila kriminálka

Kriminalisté překazili sklizeň muži, který se těšil na marihuanovou úrodu. Rostliny si pečlivě pěstoval na skryté pasece uprostřed háje na jižní Moravě. Aby pole našli, museli policisté prohledat nemalý kus lesa a využít i leteckou techniku.

Přímo na poli hluboko mezi stromy Ždánického lesa přistihli kriminalisté z jihomoravského TOXI týmu padesátiletého muže. Pěstitele prověřovala policie již od letošního jara, kdy zjistila, že se mezi uživateli marihuany ve velkém objevuje zboží z Vyškovska.

Cesta k dopadení pěstitele nebyla podle policistů lehká. „Muž se chránil hned několika způsoby. Skutečnost, že se neustále vyskytuje v lese, zakrývala jeho záliba v myslivosti a k tomu legálně nabízené služby. Ty mu mimo jiné přinášely zajímavý benefit. Navíc měl zlegalizovanou výrobu produktů z technického konopí," popsal pátrání po plantáži policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Před nezvanými hosty chránily pole také nainstalované fotopasti. Muž se totiž bál, že mu rostliny někdo odcizí. Zároveň tušil, že kriminalisté začali prohledávat les. Po dlouhém pátrání nakonec spadla klec, a policisté muže u padesátky rostlin načapali. Při domovní prohlídce pak našli také několik kilo sušené marihuany.

„Na půdě objevili prostor, v němž muž získanou rostlinnou hmotu sušil. Při jejím prodeji by získal nejméně půl miliónu korun. Nyní je muž stíhaný pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Kriminalisté navíc zjišťují, zda a jakým způsobem byl muž zainteresovaný v obchodu s drogami," řekl Malášek.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, drogy, marihuana, kriminalisté, les, Jihomoravský kraj, okres Vyškov, Ždánický les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

A potom, že se nikomu nechce dělat a HELE VYKUKA, jak mu šla práce od ruky, sice špinavá, ale pro něj výnosná.....

Neděle, 6. listopadu 2022, 06:43Odpovědět

Myslivec si z lesa udělal pěstírnu. Marihuanu sklidila kriminálka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.