Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Potetovaný muž znal pin k mé kartě, smutní důchodkyně z brněnského obchoďáku

Velkou smůlu si vybrala důchodkyně z Brna, když nakupovala jídlo v obchodním domě. Při placení potravin si seniorku vyhlédl muž v oranžovém tričku s potetovanou paží, který při šmírování zjistil pin kód ke kreditce. Následně si před na ženu počkal před obchoďákem a sebral ji kabelku i s kartou, z níž vybral přes padesát tisíc korun.

Případ, o němž informovali policisté ve čtvrtek, se odehrál poslední srpnový den v brněnských Bohunicích. Žena v důchodovém věku platila v tamním supermarketu jídlo. Při tom ji pozoroval neznámý lapka, který tak zjistil pin i prostor, kam si důchodkyně kreditku ukládá. 

U vstupu do obchodu si na ni počkal a nenápadně ji kartu z kapsy vytáhl. Seniorka sice krádež zjistila poměrně rychle, hned po příjezdu domů a kartu zablokovala. Zloděj však díky tomu, že znal pin, dokázal během pár minut vybrat více než padesát tisíc korun,“ sdělil policejní mluvčí David Chaloupka.

Policisté oznámili, že si obstarali kamerové záznamy. Zároveň přitom vyzývají, aby jim pomohli, protože pachatele zatím nenašli. Lidé, kteří poznávají lapku, mají vytočit linku 158. Na závěr přidal policista Chaloupka radu. „Připomínáme základní bezpečnostní pravidlo při platbě kartou - při zadávání pin kódu překryjte klávesnici druhou dlaní, aby bezpečnostní kód nemohl nikdo zaznamenat,“ dodal Chaloupka. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Policie, Krádež, Důchodkyně, jídlo, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Paní Langová, možná se mýlím, ale mám dojem, že pro autora článku je každá karta kreditka.

Neděle, 25. září 2022, 17:15Odpovědět

Martina Langová

Tak jsem se královsky pobavila. Člověk s účtem, pokud není idiot, má denní limit, dále důchodce většinou nemá kreditku, proto, aby se nedostal do dluhů a naposled pokud už kreditku mám, tak se nenosí po kapsách, protože na ní vzniká dluh, který se pak koncem měsíce vyúčtuje. Tak že v tomto případě za hloupost se platí, tak se paní třeba poučí.

Neděle, 25. září 2022, 16:03Odpovědět

Renata Krzan

Proč si nedávala pozor při zadávání pinu?

Středa, 21. září 2022, 19:42Odpovědět

Diskutér T.

Hnusnej chlap na první pohled - chudák seniorka.....

Neděle, 18. září 2022, 07:19Odpovědět

Petr Ševčík

Paní Lucinko, tady by stačilo, aby podmínky ve vězení byly takové, aby se báli se tam vrátit. Ale v případě toho "boxera", který si z vraždy nic nepamatoval, bych neváhal, aby si nikdy už nic nepamatoval. Ale pseudohumanisté ho budou z daní pracujících ještě 50 let ochraňovat.

Sobota, 17. září 2022, 05:46Odpovědět

Lucinka Nov

Já bych doporučila tyto hajzly střílet. Mrtvý totiž nekrade.

Sobota, 17. září 2022, 05:18Odpovědět

Petr Ševčík

Pokud nevybíráte denně 50.000,- doporučuji výběr zakázat, nebo omezit na běžně vybíranou částku. A peníze z BÚ převést na SÚ. Z toho peníze nevybere.

Čtvrtek, 15. září 2022, 16:25Odpovědět

Potetovaný muž znal můj pin ke kartě, smutní okradená důchodkyně z brněnského obchoďáku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.