Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cizincovi nevyšel pokus o sebevraždu. Podpálil při tom ubytovnu a vyhnal na vzduch šedesát lidí

Smolný den má za sebou osmačtyřicetiletý cizinec, který se pokusil o sebevraždu na ubytovně v Bzenci na Hodonínsku. Napadlo ho, že se zapálí. Jenže přitom podpálil celý objekt, a tak do akce spěchali hasiči i policisté, kteří případ vyšetřují a hrozí původci potíží až osmiletým vězením.

Požár zachvátil ubytovací zařízení, v němž se tou dobou nacházelo zhruba šedesát lidí, o víkendu. Muž se zapálil ve svém pokoji, odkud se kouř dostal i do dalších částí objektu. 

Nejprve se ale nezjištěným předmětem sebepoškodil, aby následně i uvnitř místnosti navíc založil i velký oheň. Silný požár okamžitě zachvátil veškeré vybavení pokoje, kdy se na společnou chodbu budovy linul silný toxický kouř,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala k případu, při němž vznikla škoda za bezmála půl milionu korun. 

Na místo kromě policistů uhánělo pět jednotek hasičů, které brzy dostaly oheň pod kontrolu. Při zásahu se postaraly o další lidi, kteří byli v budově. Jedenáct nájemníků dokonce hasiči vyvedli. „Samotný zásah trval asi půl hodiny a po hodině už se mohli ubytovaní vrátit do svých pokojů,“ sdělil Drbně mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Při incidentu se nikdo nezranil. Pouze neúspěšný sebevrah skončil v péči lékařů. Jakmile se dostane zpět do kondice, čekají ho problémy se zákonem. „Čin je v současné době prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení, kdy podezřelému muži v případě uznání vinny hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Vala. 


Podezřelý způsobil škody asi čtyři sta tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hzsjmk

Štítky požár, sebevražda, ubytovna, policie, hasiči, okres Hodonín, Bzenec, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pietro Simeone

Proč se bojíte napsat že to byl Ukrajinec?

Pondělí, 12. září 2022, 14:52Odpovědět

Cizincovi nevyšel pokus o sebevraždu. Podpálil při tom ubytovnu a vyhnal na vzduch šedesát lidí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.