Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V brněnské řece se válel smutný stotřicetikilový muž. Na břeh ho tahali provazem

Opilý, prochlazený špinavý, ale nakonec spokojený byl šestatřicetiletý muž z Brna, když se dostal z řeky Svratky. Do vodního toku se plavec vážící 130 kilo dostal neplánovaně, protože uklouzl. Letargii propadajícího nešťastníka vylovili lanem hasiči a strážníci, kteří mužovi nabídli tykání. 

Velkou smůlu si vybral šestatřicátník, když se vracel s kamarádem z hospody, kde si parťáci dopřáli pivo i panáčky. Alkoholem zmožený po odchodu z restauračního zařízení uklouzl na příkrém břehu Svratky a sletěl do vody. Vzhledem k tomu, že nebyl schopný se z vody dostat, přivolal jeho známý do akce strážníky, kteří neměli s Brňanem vážicím více než sto kilo lehké pořízení.

Muž byl ve vodě asi čtyři metry od břehu. Strážníci mu podávali teleskopický žebřík, aby se ho chytil, jenže udělat i sebemenší krok bylo zjevně nad jeho síly a bez většího zájmu reagoval i na hozené lano,“ popsal prekérní případ mluvčí Městské police Brno Pavel Šoba

Jeden z strážníků po zanalyzování situace svlékl uniformu a skočil za mohutným smolařem, který mezitím propadal postupné beznaději a letargii. Strážce brněnského zákona si ale s ním začal povídat, nabídl tykání a postupně mu kolem pasu uvázal provaz. Jenže cesta na břeh byla kvůli váze opilého mimořádně komplikovaná. Do akce se proto dostali hasiči.

Se zapojením jejich techniky pak obě složky společnými silami muže vytáhly na břeh. Přivolaní zdravotníci ho ošetřili a poté, co nadýchal bezmála dvě a půl promile, odjel sanitkou na vyšetření do nemocnice,“ dodal Šoba.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Strážníci, Hasiči, Alkohol, Svratka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Místo hambáčů, pořádně cvičit a zdravě jíst chlape.....

Čtvrtek, 25. srpna 2022, 07:13Odpovědět

V brněnské řece se válel smutný stotřicetikilový muž. Na břeh ho tahali provazem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.