Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Do Brna se vrátil vyhoštěný cizinec, který vykrádal univerzity i zubaře

Do moravské metropole se po tříletému pobytu ve vězení vrátil nenapravitelný recidivista, jehož zálibou je vykrádání kanceláří, lékařských ordinací nebo vysokých škol. Návrat na svobodu oslavil ve velkém stylu, když okamžitě po příjezdu do města na sebe upozornil několika vykradenými objekty. Po několika měsících ho ale chytili znovu policisté.

Třiapadesátiletého muže policisté dobře znají. Aby také ne. Dříve skončil kvůli majetkoprávní trestné činnost ve vězení, kde také strávil poslední tři roky. Po odkroucení trestu ale znovu vyběhl ven a začal krást i přesto, že má zákaz vstupu do České republiky na dobu neurčitou. Nejčastěji škodil v Brně, kde figuruje od května do srpna nejméně ve třinácti případech vloupání, v nichž způsobil škodu za bezmála 200 tisíc korun. Další čtyři delikty si připsal v Praze. Tam škoda činí 60 tisíc korun. Všechny případy nesly jeho klasický rukopis. 

Většinou za užití násilí se vloupával do kanceláří různých firem či vysokých škol, prodejen nebo ordinací a kradl peníze. Například ze stomatologického centra si odnesl asi pětatřicet tisíc korun. Navštívil také prodejnu zdravotnických potřeb, kdy nezjištěným předmětem překonal dveře a vnikl do místnosti, kde z pokladny vzal čtyři a půl tisíce korun,“ popsala mluvčí policistů Andrea Cejnková

Policisté ale potížistu znovu chytili a poslali ho do vazby, kde čeká na trest. Je pravděpodobně, že za mřížemi znovu skončí. Vyšetřovatelé mají totiž dostatek důkazů. „Brněnští kriminalisté z 2. Oddělení obecné kriminality muže obvinili hned z několika trestných činů, a to krádež, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které si patrně vyslouží další několikaletý pobyt za mřížemi,“ dodala Cejnková. 

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Policie, Praha, Recidivista, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Článek by zněl lépe s názvem VYKOŠTĚNÝ CIZINEC - PŘEVYCHOVAT JEN V DOLECH A Z KUSEM CHLEBA A TROCHOU VODY K OBĚDU!! Co to je za cizince - jaké je národnosti - není to SYŘAN, co umí dle jednoho dopisovatele dobře vyrábět moravské sýry???? Nebo také SIBIŘAN - původní profesí ZUBAŘ, když má rád ordinace a VŠ. ZAVŘÍT - DOKUD NEDOSTANE ROZUM - I NA 30 LET!!!!

Středa, 10. srpna 2022, 14:25Odpovědět

Do Brna se vrátil vyhoštěný cizinec, který vykrádal univerzity i zubaře  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.