Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihomoravští policisté honili v kukuřici uprchlíky ze Sýrie. Do kraje jich přijíždí stále více

Nárůst počtu nelegálních migrantů zaznamenali policisté na jižní Moravě. Oproti červnu, kdy uprchlíků zajistili 165 za celý měsíc, se jejich počet vyšplhal přibližně na 150 pouze za jeden týden. Hlídky nezákonné cestovatele odhalují především ve vlacích, náklaďacích a v poslední době také v dodávkách. Nejčastěji jde o Syřany mířící na západ Evropy.

Jihomoravští policisté čelí v posledních dnech množství případů nelegálních cestujících přes hranice Česka. Například u obce Hrušky na Břeclavsku se sedm cizinců marně snažilo ukrýt v kukuřici. „Všichni zajištění uprchlíci následně putují do zařízení pro zajištění cizinců, odkud je podle mezinárodních smluv předávají do států, ze kterých k nám přicestovali,“ informoval mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Den předtím ve stejném regionu policie zastavila dva převaděče ve dvou dodávkách. Jeden z nich se s bílým vozem pokusil prchnout, břeclavská hlídka mu tedy autem zablokovala cestu a řidiče i se spolujezdcem za použití donucovacích prostředků zpacifikovala. V nákladovém prostoru dopravního prostředku se zatím tísnilo dalších osm osob.

„Nyní jsou oba převaděči v policejní cele, přičemž jsou podezřelí ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což jim v případě prokázání viny hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,“ okomentoval.

Při hledání uprchlíků policisté spolupracují také s leteckou službou, často používají i nejmodernější techniku, jako jsou drony nebo speciální přístroj, jenž dokáže odhalit ukryté cestující pomocí zachycení tlukotu srdce. „Cílová destinace pro cizince zůstává i nadále stejná. Jedná se zejména o státy západní Evropy,“ dodal.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR Jihomoravského kraje

Štítky JMK, Břeclavsko, Policie ČR, migrace, uprchlíci, Sýrie, uprchlík, Evropa, Jihomoravský kraj, Česko, okres Břeclav, Hrušky, Západní Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Do Brna se po sedmdesáti letech vrátí socha vojevůdce, který bránil Evropu před muslimy A NYNÍ TUTO PRÁCI MUSÍ DĚLAT POLICIE.....

Sobota, 16. července 2022, 12:28Odpovědět

Diskutér T.

FANDÍM POLICII - DOBRÁ PRÁCE HOŠI - KONEC VÝLETŮM A VYKRÁDÁNÍ NAŠÍ ZEMĚ!!!!! Za chvíli by výletníci stáli na ÚP. a čekali na dávku - zavčas s nima PRYČ A ZPĚT!!!!!

Sobota, 16. července 2022, 12:25Odpovědět

Jihomoravští policisté honili v kukuřici uprchlíky ze Sýrie. Do kraje jich přijíždí stále více  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.