Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladík v Brně si vyšlápl na devadesátiletou důchodkyni. Sebral jí peníze i léky

Odpornou krádeží nazvali brněnští policisté incident, který se včera odehrál na jihu moravské metropole. Na devadesátiletou ženu si na ulici troufl mladík, jenž si udělal zálusk na její kabelku obsahující cennosti i léky. Plány mu nakonec překazili kolemjdoucí.

V brněnském Komárově si stařenku vyhlédl jednadvacetiletý recidivista. Zastihl ji na ulici, když šla na návštěvu ke své dceři. Nejprve ženu zpovzdálí sledoval, poté k ní přistoupil a překvapené důchodkyni z ruky vytrhl kabelku, v níž měla všechny osobní doklady, peníze i léky. 

„Jenomže v jednom se zloděj hrubě přepočítal. Jeho zbabělý čin totiž spatřili dva pozorní svědci, kteří se za utíkajícím chmatákem neprodleně vydali," řekl policejní mluvčí Petr Vala.

Odhodlaní kolemjdoucí se za zlodějem rozběhli a po krátkém sprintu se jim podařilo mladíka, který mezitím hodil ukradenou kabelku přes plot, zpacifikovat. „Recidivista z místa zákonitě putoval do policejní cely, kde si nyní počká na rozsudek. Za troufalou krádež na stařence mu hrozí až několikaletý pobyt za mřížemi," vysvětlil Vala.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, krádež, recidivista, Brno, kabelka, Komárov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Škoda, že poblíž nebyl nějaký SVALOVEC, který by mu ukázal, jak vypadá bojové umění. Na stařenku si dokáže troufnout jenom DOBYTEK s IQ HOUPACÍHO BLBA - však v policejní cele mu bude nejlíp a může se mu o svobodě jenom pozdávat. Policie vykonala opět DOBROU PRÁCI A FANDÍM JEJICH ZÁSAHU. Dobře hoši, dobře.

Sobota, 16. července 2022, 13:31Odpovědět

Mladík v Brně si vyšlápl na devadesátiletou důchodkyni. Sebral jí peníze i léky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.