Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žena z Brněnska se chtěla zbavit paruky. Příbuznou to stálo čtvrt milionu korun

Na pokus o prodej paruky, jenž iniciovala její příbuzná, nezapomene žena z jižní Moravy. Vyšel ji totiž na 250 tisíc korun. Zájemce o zboží, které bylo vystaveno na internetu, se rozhodl vysát prodejkyni její bankovní konto.

Se zájemcem o použitou paruku komunikovala dvaatřicetiletá žena z Brněnska přes mobilní aplikaci. Na obchodu se s dotyčným domluvila rychle a plánovala odeslání zboží skrz kurýrní službu na oplátku za to, že jí kupující odešle peníze na účet. Ochotně proto poskytla potřebné údaje do zaslaného webového formuláře. „Jenže první pokus o platbu se nepodařil. Zadanou platbu se prý nepodařilo ověřit a dokončit. Kupující tedy požádal o to, zda by nebylo možné zaplatit na jiný účet u jiné banky," popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Prodávající žena, která se chtěla paruky co nejdříve výhodně zbavit, obratem požádala blízkou osobu, aby za ni formulář vyplnila. To ovšem netušila, že tím svého bližního dostane do lsti. „Byť bylo příbuzné vyplňování údajů do formuláře podezřelé a považovala je za nestandardní, údaje přesto poskytla. Další den ji zaskočila zpráva z banky o zablokování zadané podezřelé transakce," řekl Malášek s tím, že v několika předchozích transakcích zmizelo z účtu čvrt milionu korun.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/Alexas_Fotos

Štítky policie, podvod, prodej, internet, Brněnsko, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Brněnska se chtěla zbavit paruky. Příbuznou to stálo čtvrt milionu korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.