Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brno přihlíželo divoké honičce. Ujíždějícího řidiče zradilo ucpané město

S velkým nasazením ujížděl policistům jednatřicetiletý řidič automobilu značky Škoda. Po dálnici se řítil rychlostí kolem dvou set kilometrů v hodině a věřil, že dálniční hlídku setřese. Jenže agresivní šofér vjel do ucpaného Brna, kde si nevěděl rady a nakonec skončil ve vazbě.

Nečekaně a záludně zareagoval agresor za volantem hnědého auta, když jej policie vyzvala na dálnici D1 k zastavení u Holubic. Ke kontrole ale nakonec nedošlo, protože řidič zariskoval. Šlápl na plyn, čímž vyzval strážce zákona na souboj, ve kterém měl zvláště z počátku navrch. Jenže motoristu ohrožujícího účastníky dopravního provozu zradilo Brno, kam sjel z dálnice. 

To už mu však jelo v ústrety několik dalších policejních vozů. K dopadení řidiče pak dopomohl i hustý městský provoz, když v křižovatce ulic Dornych a Křenová zůstal stát v koloně u semaforu. Mezi auty se sice pokusil prorazit cestu, policejní vůz s rámem na čelní masce však už nepřetlačil,“ popsal policista David Chaloupka.

Šofér se kvůli zběsilé jízdě dostal do velkých problémů. Vyšetřovatelé zjistili, že má platný zákaz řízení. Navíc odmítl test na drogy. „Mimo maření úředního rozhodnutí je pro svou agresivní jízdu podezřelý také z trestného činu obecného ohrožení a útoku na úřední osobu. Muž byl vzat do vazby  Kriminalisté, kteří na případu pracují, proto vyzývají řidiče, ale i chodce, které jízdou ohrožoval, aby se jim přihlásili na lince,“ dodal Chaloupka.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Policie, Honička, dálnice, ŠKODA AUTO a.s., Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno přihlíželo divoké honičce. Ujíždějícího řidiče zradilo ucpané město  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.