Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Cizinec u Brna měl auto plné pašovaných štěňat

Auto s převáženými štěňaty bez dokladů překvapilo celníky na dálnici u Brna. Posádka osobního vozu, kterou byla dvojice cizinců, s sebou vezla celkem jedenáct zvířat. Ta skončila v dočasné péči brněnského útulku a později poputují zpět do Maďarska.

Vozidlo s cizí poznávací značkou na sebe upoutalo pozornost celníků na dálnici D1 ve směru na Prahu. Auta, ve kterém byl přes zadní okénko viditelný podezřelý pohyb, si hlídka všimla na parkovišti u čerpací stanice nedaleko moravské metropole. Při kontrole se celníci nestačili divit.

„Řidič i spolujezdkyně, oba Maďaři, uvedli, že cestují do Nizozemí se svými psy. V nákladovém prostoru se ovšem nacházelo celkem jedenáct zvířat. Jedna dospělá fena Zlatého retrívra, šest štěňat Shiba-Inu a čtyři štěňata Čau-čau ve stáří přibližně dvou až tří měsíců," popsala mluvčí Celního úřadu pro Jihomoravský kraj Lada Temňáková.

Pas měla posádka pouze k neočkované fence, zbylá zvířata postrádala doklady, čipy i vakcinaci. Muž navíc tvrdil, že všechna štěňata patřé téže feně. Pašovaní mazlíčci skončili v rukou Městské policie Brno, jež je dočasně umístila do svého útulku. S mužem, který porušil předpisy pro převoz zvířat v zájmovém chovu, povede řízení Státní veterinární správa.

Řidič musel na místě zaplatit deset tisíc korun, financovat bude také pobyt zvířat v útulku. Psy musí odvézt zpět do Maďarska. „Zároveň byla informována i veterinární správa v Maďarsku, aby mohla provést potřebnou kontrolu a případná opatření, pokud by se třeba jednalo o takzvanou psí množírnu," dodala Temňáková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR

Štítky celní správa, úřad, pašování, zvířata, Maďarsko, štěně, Brno, pes, Nizozemsko, Praha, Dálnice D1, Státní veterinární správa České republiky, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec u Brna měl auto plné pašovaných štěňat  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.