Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nepozorného kurýra na elektrokoloběžce srazilo v Brně auto. Nic se mu nestalo

Neuvěřitelnou dávku štěstí si vybral dvacetiletý muž, který rozváží po Brně jídlo. Pracovník donáškové služby jezdící na elektrické koloběžce nedal přednost autům a způsobil nehodu. Narazil do vozidla, které jej odmrštilo z elektrického vozítka. K překvapení přítomných vyvázl bez zranění. Jestli dopadl podobně dobře pokrm není jasné.

Jezdec na koloběžce zaváhal na křižovatce v ulici Nové sady. Nedal při odbočování vlevo přednost protijedoucím autům, což vedlo ke střetu. Řidič do něj narazil a doručovatel ošklivě spadl na zem. Ke radosti všech zúčastněných si nepřivodil žádné zranění. Zda podobně dobře dopadl i pokrm, není jasné. 

Z hrozivě vypadajícího střetu vyvázl jak zázrakem bez újmy, to samé se asi nedá říct o pokrmu, který měl v boxu na zádech,“ popsal dopravní nehodu jihomoravský policista David Chaloupka

Policisté se rozhodli záběry zveřejnit, aby upozornili na to, že se minulý týden intenzivně věnovali cyklistům na silnicích. Právě ti patří k nejohroženějším členům dopravního provozu. Při kontrole zároveň hlídky kontrolovaly, co má správný kolař mít, povinnou výbavu nebo helmu. 

Během kontrol vždy vše v pořádku nebylo. Drobnější závady, jako chybějící odrazky řešili policisté zpravidla domluvou a nápravu pomohli sjednat hned na místě, kdy kolo, dovybavili reflexním prvkem. Zjistili však i závažnější přestupky, za které pak cyklisty ohodnotili pokutou. Těch bylo jen v Jihomoravském kraji na šest desítek,“  dodal Chaloupka s tím, že většina cyklistů měla výbavu v pořádku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Policie, Cyklistika, Kampaň, pokrm, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

BLBEC, co nepatří nejen na silnici, ale ani na koloběžku! :-(((

Pondělí, 30. května 2022, 14:41Odpovědět

Nepozorného kurýra na elektrokoloběžce srazilo v Brně auto. Nic se mu nestalo  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.