Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž v Brně pracoval se třemi promile u motorové pily. Usnul mezi zbožím

Na oblíbené firemní ocenění zaměstnanec měsíce bude muset v květnu zapomenout pětapadesátiletý pracovník obchodu se stavebním materiál v Brně. Nominaci nezíská kvůli hrubému porušení pracovní kázně. Opil se, usnul mezi regály a budit ho musel až vylekaný šéf. 

Muž, jehož pracovní náplní je například obsluha motorovky či dalších zahradnických náčiní, se do problémů dostal kvůli nepřiměřenému holdování alkoholu na pracovišti. Vypil láhev a půl vodky, což jej zmohlo natolik, že usnul u zboží, kde jej načapal nadřízený. Šéf se bál o jeho zdraví, a tak zavolal záchranáře. Ti ale naznali, že za zdravotních obtíže pacienta může alkohol. 

Z jeho dechu totiž silně cítili alkohol. Také problém s artikulací a vrávoravá chůze nasvědčovaly tomu, že je silně opilý. Přivolali proto strážníky a požádali je o provedení orientační dechové zkoušky. Tu však pracovník odmítl,“ popsala Markéta Skřivánková, mluvčí Městské policie Brno. 

Hlídka se pídila po dalších podrobnostech. Dozvěděla se třeba, že vedle opilce ležely dvě láhve tvrdého alkoholu. Strážníci jej proto vzali na záchytku, kde nadýchal tři promile. 

Vzhledem k tomu, že jeho náplní práce byla také manipulace s motorovou pilou, podezřením z porušení zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek se bude zabývat správní orgán,“ dodala Skřivánková. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, Vodka, Strážníci, Pracovník, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Brně pracoval se třemi promile u motorové pily. Usnul mezi zbožím  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.