Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž z Brna měl doma drogy za miliony korun i morfium z období druhé světové války

Na nečekanou domovní prohlídku nezapomene muž z Brna, který si dlouhodobě přivydělával distribucí drog. Ve svém bytě přechovával kilogramy narkotik, která plánoval posílat zákazníkům do zahraničí. Nyní mu hrozí až dvanáct let za mřížemi.

Stimulanty, sedativa, halucinogeny i konopí v celkové hodnotě dvou milionů korun objevili brněnští celníci při razii v bytě v centru moravské metropole. Za neobvyklou sbírkou drog stál čtyřicetiletý muž, který si část narkotik schovával v mrazicím boxu. Společně s devíti kilogramy drog měl u sebe také morfium z období druhé světové války.

Podle Martiny Kaňkové z Generálního ředitelství cel dovážel obviněný psychoaktivní látky ze zahraničí. Obsah poštovních zásilek z Nizozemska pak distribuoval na český trh. „V některých případech putovaly drogy do Švýcarska, na Slovensko a ojediněle i do Japonska, přičemž ke sjednávání obchodu využíval šifrované komunikační platformy. Obviněný se tímto druhem podnikání zabýval již od roku 2017, nyní je ve vazbě a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvanáct let," uvedla Kaňková.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR

Štítky drogy, kriminalita, celní správa, distribuce, droga, Brno, druhá světová válka, Nizozemsko, Švýcarsko, Japonsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Brna měl doma drogy za miliony korun i morfium z období druhé světové války  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.