Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Strašně to pálí, zuřil brněnský senior. Schytal spršku slzotvorného spreje přímo do očí

Nečekané vyvrcholení měl zdánlivě malicherný spor dvou mužů v Brně. Slovní handrkování náhodné dvojice skončilo použitím slzotvorného prostředku. Na místo museli dorazit zdravotníci, aby zasaženému seniorovi poskytli první pomoc.

Incident v brněnském Komíně odstartoval ve chvíli, kdy kolem sebe dva dotyční muži procházeli. Při vzájemném míjení do sebe strčili rameny, což vyústilo ve slovní rozepři. Po výčtu urážek a nadávek začal mladší muž odcházet ke svému vozu, když v tom ho měl starší aktér začít pronásledovat. 

„Údajně v obavě z napadení pak třiatřicetiletý muž zničehonic vytáhl slzotvorný prostředek, který prý z dvoumetrové vzdálenosti nastříkal o třicet let staršímu muži přímo do obličeje," popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Ke sporu přivolal hlídku městské policie svědek, jenž sled událostí potvrdil. Strážníci proto ihned přispěchali ke staršímu muži, který si stěžoval na bolest očí. Lékařské ošetření nejprve odmítal, nakonec se ale jeho trápení zhoršilo natolik, že na místo museli dorazit zdravotníci. „Když strážníci situaci uklidnili, vyrozuměli oba muže o tom, že podezření z přestupku proti občanskému soužití budou vysvětlovat správnímu orgánu," řekla Skřivánková.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky městská policie, strážníci, přestupek, Brno, Brno-Komín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strašně to pálí, zuřil brněnský senior. Schytal spršku slzotvorného spreje přímo do očí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.