Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravský řidič si po tequile zadriftoval u akvaparku a vyzval na souboj policisty

K vyhrocenému konfliktu došlo u akvaparku v Pasohlávkách na Brněnsku, kde se dostal do křížku s policií pětačtyřicetiletý motorista. Řidič zkoušel své dovednosti na tamním parkovišti. Zběsile driftoval, dupal na plyn a ohrožoval kolemjdoucí, což neuniklo pozornosti policistů, kterým dal opilý potížista nakonec řádně zabrat.

Do konfliktu s rekreanty se dostal šofér kvůli tomu, že zaparkoval na místě pro invalidy. Neměl tam co dělat, jak jej také napomenul jeden z kolemjdoucích. Za opovážlivost následně schytal několik ran, a tak spěchali do akce policisté, kteří si šli vše s majitelem tereňáku vyřídit. Jakmile dorazili, nestačili se divit. 

Rekreačním areálem u břehu Novomlýnských nádrží projížděl jako blázen. V jednu chvíli dokonce ve vysoké rychlosti jezdil v kruhu,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Když problémový šofér zpozoroval, že jeho výstupu přihlíží i policie, agresivita ještě vzrostla. Hlídku přivítal drsnými nadávkami. Situace trvala několik minut než i mužům v uniformách došla trpělivost. „Vše nakonec ukončil až policejní zákrok, kdy se agresor proti hlídce nečekaně rozešel a skončil na zemi v poutech. Mužům zákona poté svorně nadýchal necelé dvě promile,“ uvedl Vala. 

Podle něj je řidič podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „V případě uznání viny hrozí i pobyt za mřížemi. Nepotrestáno ale zřejmě nezůstane ani jeho neurvalé chování. Za přestupek proti veřejnému pořádku bude muset ve správním řízení počítat až desetitisícovou pokutou,“ dodal Vala.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Alkohol, Konflikt, Pasohlávky, Brněnsko, Novomlýnská nádrž, aquapark

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský řidič si po tequile zadriftoval u akvaparku a vyzval na souboj policisty  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.