Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně řádí ekomuž. Bere lidem odpadky a třídí je do barevných kontejnerů

Podivuhodnou zábavou si krátí čas padesátiletý muž z Brna, který se toulá ulicemi a bere lidem popelnice, jejichž obsah podrobně zkoumá. V odpadcích nehledá nic k snědku, ale pouze plasty, sklo či papír. Jakmile najde požadovaný materiál, roztřiďuje jej do barevných kontejnerů.

Na pro ekologii zapáleného Brňana upozornili už několikrát lidé z části Brno-jih. Místní naposledy vytočili tísňovou linku 156, protože se báli, že jim muž krade popelnice. Hlídka proto vyrazila do terénu, aby situaci prověřila. Zjistila, že odpadkový fantom nádoby na odpad nekrade, ale pouze si je vypůjčuje. Navíc si strážníci vzpomněli, že padesátníka dobře znají už z minulosti.

Z dřívějška už důvod jeho počínání znala a padesátiletý muž pobaveně potvrdil, že i tentokrát je jeho motivace stejná. Koše s nevytříděným komunálním odpadem přesouvá do blízkého ekodvora, kde jejich obsah pečlivě rozdělí do kontejnerů na sklo, papír, plasty a další materiál. Popelnici potom rychle odtáhne zpět,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Zeleně smýšlející Brňan s vášní pro odpadky následně hlídce vysvětlil, že jde o jeho oblíbenou zábavu, jíž si krátí dlouho chvíli. Zároveň sdělil, že chce svým jednáním přispět ke zlepšení životního prostředí ve městě. „Všechny nádoby na odpad byly skutečně na svých místech a v jejich okolí byl pořádek. Strážníci tedy usoudili, že se ekologicky smýšlející muž žádného přestupku nedopustil,“ dodal Ghanem.


 

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay/ivabalk

Štítky Brno, Strážníci, Třídění, odpad, kontejner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně řádí ekomuž. Bere lidem odpadky a třídí je do barevných kontejnerů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.