Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně hledají siláka, který z Bronxu odnesl sedmdesátikilové nářadí

Brněnským policistům přistál na stůl případ z městské části Zábrdovice, kde někdo sebral ze zaparkované dodávky vibrační pěch. Vyšetřovatelé zejména zajímá, jak předmět zloděj odtáhl. Váhá přístroje, jenž má uplatnění ve stavebnictví, totiž je až sedmdesát kilo.

Tisíckrát opakovaná poučka o tom, že věci ponechané na sedadlech auta, znovu nabyla na aktuálnosti. Naposledy se o tom přesvědčil majitel dodávky, který zaparkoval v brněnských Zábrdovicích, jež spadají do oblasti takzvaného Bronxu. Právě od tam zmizel začátkem týdne těžký vibrační pěch.

Na takovou krádež se musel zloděj patřičně připravit, pěch totiž váží 60 až 70 kilogramů, patrně tak k odvozu využil nějaké vozidlo. Zloděj způsobil majiteli škodu ve výši dvacet tisíc korun,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka

Chaloupka znovu připomněl i zdánlivě otřepanou frázi. „Auto není trezor, věci zanechané viditelně ve vozidlech výrazně zvyšují riziko vloupání. Zloděje mnohdy ke krádeži zlákají i věci nízké hodnoty. Poškozením vozu pak vznikne škoda mnohonásobně vyšší než hodnota předmětu, který lapka vloupáním získá,“ dodal.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Bronx, Vibrační pěch, Policie, Zábrdovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Hlaváček

Vybracni Pěch není nutné nosit na pěchovací desce jsou umístěna malá kolečka pro snadnou manipulaci. Pěch opatrně převrátite na stranu od ovládání a odtahnete kam potřebujete.

Pátek, 1. dubna 2022, 08:16Odpovědět

V Brně hledají siláka, který z Bronxu odnesl sedmdesátikilové nářadí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.