Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Riskantní manévr na přejezdu. Řidič polského kamionu projel na červenou a nabral závoru

Nenormálně se podle policistů zachoval řidič polského kamionu, který minulý týden projížděl jižní Moravou. Na železničním přejezdu na Hodonínsku nezastavil na červenou a nakonec prolomil závoru. S oznámením nehody se nezabýval a z místa ujel.

K riskantnímu manévru došlo na železničním přejezdu v Moravském Písku. Řidiči polského kamionu se pravděpodobně nechtělo čekat na zhasnutí červeného světla na semaforu a rozjel se do kolejiště. Právě v tu chvíli ale začaly padat závory a vůz mezi nimi skončil uvězněný. „Zbytek zdravého rozumu naštěstí jeho řidiči zůstal, a proto sklopenou závoru prorazil a z přejezdu vyjel. To však byla jeho jediná světlá chvilka," popsal mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka.

Po proražení závory už řidič nákladního auta nezastavil a z místa nehody odjel. Chvíli poté už kolejištěm projel osobní vlak. „Policisté už znají registrační značky vozu, takže nezodpovědný řidič asi stejně postihu neujde. I přes to však policisté přivítají další svědectví případných svědků," vysvětlil Chaloupka. 

Policisté upozorňují, že k situaci, kdy se auto dostane mezi závory a zůstane na přejezdu, může dojít i nešťastnou náhodou. V tom případě je ideální s vozidlem odjet nebo jej odtlačit z kolejí. „A to i za cenu poškození závor nebo vozidla. Pokud je auto pro poruchu nepojízdné, je nutné, aby z něj všichni vystoupili a odešli do bezpečného prostoru mimo trať," dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kamion, doprava, závory, železnice, Jihomoravský kraj, okres Hodonín, Moravský Písek, železniční přejezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Riskantní manévr na přejezdu. Řidič polského kamionu projel na červenou a nabral závoru  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.