Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž v Brně hlasitě šířil slovo Boží. Přitom se nedá pracovat, rozčílili se soudci

Nebývalou pozornost na sebe strhl čtyřicetiletý muž v Brně, který se hlasitým vykřikováním slova Božího do mikrofonu snažil přimět kolemjdoucí k víře. Namísto nových následovníků, ale naštval soudce, u jejichž oken vyřvával. Napjatou situaci proto přijela vyřešit hlídka městské policie.

Soudci pracovali v sousední budově, i tak hlas muže s reproduktorem narušil jejich koncentraci. Zaměstnanci neváhali proto vytočit tísňovou linku 156, čímž přivolali na posla víry brněnské strážce zákona. 

Podle volajícího z linky 156 se však při hlučném vyprávění o Ježíšově spáse nedá koncentrovat na práci, a návštěvy kazatele se navíc pravidelně opakují. Strážníci nevyvodili, že by muž porušil zákon nebo některou z městských vyhlášek,“ popsal kuriózní případ mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Podle Ghanema strážníci muži situaci zdvořile vysvětlili  a požádali ho, jestli by se mohl přesunout na některé z blízkých míst, odkud se nebudou zvěsti o jediné naději lidstva nést přímo do oken. „Čtyřicátník tedy zakončil započatou pasáž a vybral si místo vzdálenější od domů,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky Brnou, Soudce, Strážníci, Vykřikování, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Brně hlasitě šířil slovo Boží. Přitom se nedá pracovat, rozčílili se soudci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.