Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Celníci zabavili na tržnici na Znojemsku padělky za miliony korun

Padělané zboží za více než tři miliony korun zabavili celníci na tržnici v Hatích na Znojemsku. Kontroloři zamířili k prodejním stánkům v rámci celostátní akce, která se zaměřila na prodejny v pohraničí. Obchodníkům s padělky nyní hrozí postih.

Celní správa zorganizovala kontrolní akci s názvem JEZERO, při níž si celníci posvítili na stánkový prodej. Vyhledávali přitom především zboží, které porušuje některá práva duševního vlastnictví. Kontroloři vyrazili na vybrané příhraniční tržnice, mezi nimiž byly také jihomoravské Hatě.

Celníkům z jižní Moravy vypomohli při kontrole kolegové z Jihlavska a Zlínska, celkem se do akce na Znojemsku zapojilo dvaadvacet osob. Na stáncích zajistili kontroloři 722 kusů převážně textilního zboží, které neoprávněně neslo loga známých výrobců. Prodejní ceny originálů by dosáhly hodnoty necelých 3,4 milionů korun.

„V řadě případů bylo komplikované ověřit skutečného prodejce padělaného zboží, poněvadž ti se snaží od stánků utéct, a navíc ne všechny tyto provozovny bývají řádně označeny," uvedla mluvčí Celního úřadu pro Jihomoravský kraj Lada Temňáková. Nepoctivým obchodníkům podle ní hrozí nejen postih za skladování, nabídku a prodej padělků, ale také za provozování živnosti v rozporu s příslušnými právními předpisy.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad JMK

Štítky padělání, prodej, obchod, celní správa, kontrola, okres Znojmo, Jihomoravský kraj, Zlínský kraj, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zabavili na tržnici na Znojemsku padělky za miliony korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.