Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně zemřel šestaosmdesátiletý důchodce, který přecházel šestiproudovku

Tragickou dopravní nehodu hlásí brněnští policisté. V Olomoucké ulici, kde se nachází frekventovaná a rušná šestiproudová silnice, srazila řidička šestaosmdesátiletého muže. Chodec utrpěl vážná zranění, kterým nakonec i přes úsilí zdravotníků podlehl.

K nešťastné události došlo ve čtvrtek. Senior se odhodlal k riskantnímu kousku, když chtěl přejít šestiproudovou silnici v Olomoucké ulici. Jenže při přecházení jej srazila o šestnáct let mladší řidička, která cestovala v automobilu značky Ford. Pomoci sraženému nedokázali zdravotníci na místě ani v nemocnici, kam muže s těžkými zraněními záchranáři převezli.

Chodce převezli záchranáři s těžkými zraněními do nemocnice, kde v podvečer zemřel,“ konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Hodně podobný scénář měla další smrtelná nehoda, která se odehrála rovněž ve čtvrtek poblíž Bořitova na Blanensku. „Příčiny a okolnosti nehod vyšetřují policisté. Jak řidiči, tak i chodci, by neměli podceňovat základní pravidla bezpečnosti. Důležité je za snížené viditelnost použití reflexních materiálů chodci a to nejenom v případech, kdy je to předepsáno zákonem. Chodci by měli k přechodu komunikace prioritně používat přechod pro chodce. I při jeho použití je nutné být velmi opatrným,“ doplnil policista Malášek.

Tragická nehoda na hlavním tahu Brno–Svitavy. Chodec nepřežil srážku s autem

Tragicky skončila dopravní kolize na silnici spojující Svitavy s Brnem. Poblíž Bořitova na Blanensku srazil řidič automobilu značky Škoda Octavia pětasedmdesátiletého chodce. I přes úsilí zdravotníků srážku pěší srážku nepřežil. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Nehoda, Policie, Důchodce, úraz, Ford Motor Company, okres Blansko, Bořitov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně zemřel osmašedesátiletý důchodce, který přecházel šestiproudovku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.