Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž v Brně si vyhlédl zamčenou koloběžku. Rozšrouboval ji imbusákem

Nezvykle podezřele se včera ochomýtal kolem koloběžky přimknuté ke stojanu muž v centru Brna. Podivného chování si všimli strážníci sledující kamery, kteří na místo vyslali hlídku. Ukázalo se, že muž koloběžku rozšrouboval. Své chování omlouval tím, že je vozítko jeho.

Ke koloběžce v brněnské Benešově ulici se chtěl zoufale dostat pětačtyřicetiletý muž. Přiblížil se ke stojanu, k němuž byl prostředek připevněný zámkem, a rozhodl se koloběžku demontovat. Když na místo dorazila hlídka městských policistů, načapala hříšníka s imbusovým klíčem v ruce, jak se pokouší rozšroubované části znovu spojit.

Udivení strážníci se muže zeptali, proč si zámek na stojanu neodemkl a zvolil tak radikální cestu k získání vozítka. „Pětačtyřicetiletý muž hlídce tvrdil, že si koloběžku ke stojanu připevnil už před půl rokem, než odcestoval do zahraničí. Mezitím prý ztratil klíč a toto byl jediný způsob, jak se k ní uprostřed noci dostat," popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Dotyčný se sice snažil mluvit přesvědčivě, nezvládl ale dokázat, že je koloběžka opravdu jeho. Po zhlédnutí kamerových záznamů navíc strážníci zjistili, že se koloběžka u stojanu objevila teprve několik dní zpátky. Zjištěný časový údaj hříšníkovi do karet příliš nehrál, a tak na místo přijeli státní policisté. Ti vyloučili spáchání trestného činu. „Strážníci případ s podezřením na majetkový přestupek úředníkům," řekla Skřivánková s tím, že se muž koloběžky nakonec vzdal.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Brno

Štítky koloběžka, krádež, strážníci, městská policie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Osobně si myslím, že muž byl propojen s princeznou koloběžkou se známé pohádky a tu koloběžku chtěl právě pro ní

Středa, 9. února 2022, 04:09Odpovědět

Krtek Krtkovič

Benackova sice pise 3,14coviny, ale kamziky ma super :-)

Úterý, 8. února 2022, 22:14Odpovědět

Muž v Brně si vyhlédl zamčenou koloběžku. Rozšrouboval ji imbusákem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.