Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloději v Brně si s páčidly přišli pro čtvrt milionu korun. Odnesli celý trezor

Pro zabudovaný trezor plný peněz zamířila na brněnskou čerpací stanici skupina zlodějů. Pachatelé vybavení náčiním si činem přišli na čtvrt milionu korun. Po identitě trojice zlodějů pátrají jihomoravští policisté už od prosince.

Zloději vyrazili k benzinové stanici na jihu moravské metropole s páčidly a sekerami. Nejprve vnikli díky nářadí do prostor zavřené pumpy, poté zamířili přímo za pokladnu, kde byl v zemi zašroubovaný sejf. O události, která se odehrála v noci na Štědrý den, informovali dnes jihomoravští policisté, jimž se totožnost pachatelů dosud nepodařilo zjistit. 

Skupina dokázala během několika desítek sekund sejf z podlahy prodejny vypáčit. „Jako předčasný vánoční dárek si tak maskovaní zloději nadělili čtvrt milionu korun," uvedl mluvčí policistů Petr Vala. S těžkým trezorem se pak zloději pravděpodobně ještě nadřeli, museli ho totiž odtlačit pryč z čerpací stanice a pravděpodobně jej z místa odvezli připraveným vozidlem.

Policisté mají k dispozici kamerové záznamy, které celý čin zachytily. „Případ je prošetřován pro trestný čin krádež, kdy jim v případě dopadení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.  Pokud někoho na záznamu poznáváte, volejte tísňovou linku 158,“ řekl Vala.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, čerpací stanice, trezor, zloděj, Brno, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději v Brně si s páčidly přišli pro čtvrt milionu korun. Odnesli celý trezor  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.