Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na brněnském nádraží parta výtržníků drsně napadla cestujícího z rozjezdu

, aktualizováno 22. ledna 2022, 13:23

Mimořádně surově se pustila skupinka mladíků u tramvajového přístřešku na brněnském hlavním nádraží do sedmatřicetiletého muže, který s partou agresorů cestoval noční autobusovou linkou. Před surovci chtěl utéct, jenže jej dostihli a ztloukli tak, že s krvácejícím zraněním putoval okamžitě k lékařům.

Konflikt začal podle informací městské policie už v rozjezdu, kde se do sebe účastníci konfliktu pustili. Spor navíc nezůstal jen u slov. Ohrožený cestující se sice před pronásledovateli dal při zastavení autobusu na útěk, ale jeho úsilí bylo marné. Poté už pro něj bylo těžké se přesile ubránit. Surovci jej zkopali, uštědřili několik ran pěstí a na závěr udeřili skleněnou lahví. Na pomoc zraněnému přispěchali kolemjdoucí i strážníci.

Otřeseného muže s krvácejícím zraněním na temeni se ujali kolemjdoucí a přispěchali k němu i strážníci. Poskytli mu první pomoc a přivolali záchranáře, kteří zraněného po prvotním ošetření odvezli sanitkou do Úrazové nemocnice. Další strážníci se už mezitím zapojili do pátrací akce po podezřelých, kteří odtud rychle zamířili pryč,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Další hlídka strážníků se mezitím zapojila do pátrací akce po podezřelých, kteří odtud rychle zamířili pryč. „Skupinku odpovídající popisu strážníci po chvíli dopadli na Moravském náměstí. Všechny osoby vyzvali k setrvání na místě a zjistili jejich totožnost. S podezřením na trestný čin strážníci případ předali republikovým policistům,“ dodal Šoba.

Redakci oslovil i přímý svědek události, který situaci vylíčil tak, že konflikt vyprovokoval napadený muž, který urážel cestující. Údajně měl pak při potyčce dokonce udeřit dívku do břicha, která se snažila znesvářené od sebe odtrhnout. Za udeření ženy pak schytal napadený od mužů údery navíc.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Rozjezd, Napadení, Nádraží, Strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Lituji nejen řidiče MHD Brno, ale i toho borca - vozit v noci bandu fetošů - není švanda. Přitvrdil bych v zákonech.

Úterý, 25. ledna 2022, 09:57Odpovědět

Na brněnském nádraží parta výtržníků drsně napadla cestujícího z rozjezdu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.