Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rychlá reakce a resuscitace. Brněnský strážník Michal v civilu zachránil seniora

Hrdinský čin předvedl v Brně strážník městské policie, který se ve volném čase vydal do jednoho ze zdravotnických zařízení. Na poliklinice si povšimnul muže v bezvědomí, který nedýchal. Ihned se do situace vložil, začal seniora resuscitovat a svou reakcí mu zachránil život.

Záchrana lidského života je jednou ze součástí profese strážníků. Brněnskému městskému policistovi Michalovi se však přimotala do života nečekaně. Když se v době osobního volna vydal na polikliniku do Starého Lískovce, všiml si v budově nehybně sedícího seniora se zakloněnou hlavou. „Strážník se okamžitě začal zajímat, zda je v pořádku, senior ale na jeho podněty vůbec nereagoval. Bylo mu tedy hned jasné, že musí jednat velmi rychle,“ popsala situaci mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Michal proto muže opatrně položil na zem a když si ověřil, že nedýchá, začal s resuscitací. Jedna z přihlížejících návštěvnic zároveň přivolala záchrannou službu. Do akce se zapojila také lékařka, která přispěchala na pomoc. V neústavné snaze o oživení sedmdesátníka se společně s Michalem střídala až do příjezdu sanitky. „Rychlá reakce a včasná pomoc druhých tak sedmdesátníkovi zachránily život. Do bohunické nemocnice už odjížděl sanitkou ve stabilizovaném stavu,“ řekla Skřivánková.

Nejedná se o jediný případ hrdinství, který dnes rezonuje moravskou metropolí. Lidské životy zachránil včera ráno také třicetiletý zaměstnanec dopravního podniku. Muž si při jízdě tramvají všiml hořícího domu v brněnské Bystrci. Neváhal, vůz odstavil a přispěchal na pomoc dvěma seniorům, které ze zakouřeného objektu vyvedl.

Brno oslavuje šalináře, který vyvedl z hořícího domu dva seniory

Brno má nového hrdinu. Stal se jím řidič šaliny David Hrůza, který brzy ráno při pondělní směně projížděl s dopravním prostředkem městskou část Bystrc, aby zkontroloval námrazu na trolejích. Přitom si všiml, že hoří dům. Třicetiletý zaměstnanec...

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky záchrana, první pomoc, strážníci, hrdina, Brno, Starý Lískovec, Nemocnice Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Většinou je kolem nás plno nevšímavců, když by druhý potřeboval pomoc, ale je vidět, že práci bere i Michal opravdu zodpovědně a dokáže pomoci i když není ve službě. Dnešní doba potřebuje víc takových lidí, jako je právě on.

Středa, 19. ledna 2022, 05:27Odpovědět

Rychlá reakce a resuscitace. Brněnský strážník Michal v civilu zachránil seniora  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.