Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

S vyklízením brněnského podchodu pomáhají i zloději

Pod brněnským hlavním nádraží začalo velké vyklizení podchodu, jenž se chystá na dlouho očekávanou rekonstrukci. Do úklidu prodejen se zapojili kromě prodejců neplánovaně také zloději, kteří se naposledy vydali do prostor pro dámské kozačky. Netušili ale, že jejich počínání sleduje v přímém přenosu městská policie.

Lapky přilákal zamčený stánek, přes jehož mříž po chvíli šmátrání oba vytáhli dámské kozačky. Módní kousek si schovali pod oblečení a okamžitě se vydali na zastávku hromadné dopravy, aby autobusem odjeli s kořistí pryč. Netušili ale, že prostor pro hlavasem patří k ostře sledovaným místům v Brně. Okamžitě se proto pracovníkovi v dohledovém centru, kam se přenáší záznamy z kamer, výstražně zvedlo obočí. Okamžitě povolal do akce své kolegy, aby si to s devětatřicetiletým mužem a s jeho o patnáct let mladším parťákem přijeli vyříkat. 

Díky perfektní spolupráci s pracovníky sledujícími kamery věděli strážníci přesně, kde se muži pohybují a také jak vypadají. Dvojice se sice pokusila z nástupního ostrůvku odejít hned, jak strážníky zpozorovala, hlídka jí k tomu však nedala žádný prostor. Jeden z mužů měl dvě kozačky ještě ukryté pod bundou, třetí dámská bota ležela v kolejišti,“ popsala mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková.

Strážníci případ s podezřením na spáchání trestného činu předali přivolaným republikovým policistům. Podle Skřivánkové strážníci prostor pod hlavním nádražím neustále monitorují. Zatím se podle ní ale neobjevily kromě výše popsané události, k níž došlo o vánočních svátcích, další případy krádeži, které by souvisely se současným vyklizením prodejních stánků.

Nevíme, co s námi bude. Prodejci opouští brněnský podchod

Dlouho očekávaná rekonstrukce podchodu pod brněnským hlavním nádražím je na spadnutí. Město dalo výpověď společnosti, která pronajímala část stánků. Mnozí prodejci zavírají své stánky po více než dvaceti letech. Nyní obchodníci neví, co s nimi...

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP BRNO

Štítky Brno, Podchod, Rekonstrukce, Strážníci, kozačky, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gustav Anděl

Škoda, že se obočí významně nenazdvedlo, když v Brně řádil mladý Faltýnek.

Středa, 5. ledna 2022, 08:00Odpovědět

Kateřina Slavíčková

Bóže,nó... To se toho stalo! Vietnamci přišli o jeden šunt. Ani to nepostřehnou.

Úterý, 4. ledna 2022, 18:48Odpovědět

S vyklízením brněnského podchodu pomáhají i zloději  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.