Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lidé v Brně zavolali na pasoucí se miniprase policisty. Ti vytáhli na vepře piškoty

Věřit svým očím nechtěla žena z Brna při včerejší procházce po Medlánkách. Na okraji remízku se páslo domácí prase, což se výletnici zdálo zvláštní. Po chvílí váhání se rozhodla povolat do akce městskou policii, která si promrzlého čuníka získala zásobou piškotů.

Informaci o tom, že se v moravské metropoli potuluje prase neslyšeli poprvé. Už o den dříve případ prověřovali, nyní už šli na jisto. S sebou si proto vzali do oblasti mezi Medláneckým kopcem a Palackého vrchem i odchytáře městské policie.

Pašík byl poměrně klidný, ale dobrovolně vlézt do klece neměl v úmyslu. Svůj postoj začal přehodnocovat až výměnou za několik sladkých piškotů. Skupina ho potom opatrně lapila do sítě a šikovně vmanévrovala do přepravky. Ochočený a přátelský vepřík se alespoň mohl zahřát v odchytovém voze,“ popsal mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

Strážníci se nyní snaží přijít na to, komu göttingenské miniprasátko patří. Majitele ale zatím hledají marně a zvíře v sobě nemá čip. Kontaktovali proto útulek, který pro změnu dal vědět o vepři Českému klubu majitelů prasátek chovaných v domácnosti. Členové uskupení pak našli čtyřnohému turistovi dočasný azyl, než se vrátí domů.

Podařilo se vytipovat ženu, která čuníkovi na své farmě dokáže poskytnout péči, dokud se nepodaří vyhledat vlastníky. Pro chovnou stanici, jejíž služby městská policie běžně využívá, bylo totiž prasátko příliš velké. Odchytář společně s hlídkou ho tedy převezl na statek a tam ho vypustili. Pašík se spokojeně protáhl a rovnou se pustil do připraveného krmiva,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno Strážníci, Prase, Zvíře, piškot, Brno, obecní policie, Medlánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

kogiwo1929 kogiwo1929 - TO MUSÍ BAVIT - TAKTO PRZNIT KOMENTÁŘ!!!

Středa, 29. prosince 2021, 17:25Odpovědět

Lidé v Brně zavolali na pasoucí se miniprase policisty. Ti vytáhli na vepře piškoty  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.