Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž na Brněnsku nezvládl zaparkovat. Po půl litru vína převrátil auto přes střechu

Parkování u rodinného domu nezvládl řidič bavoráku v Drásově na Brněnsku. Při manévru se mu podařilo převrátit vozidlo na střechu a zpět na kola. Muže za volantem ochránily airbagy, policisté u něj ale zjistili přítomnost 1,63 promile alkoholu v krvi.

Třiapadesátiletý muž se po propitém dopoledni pokoušel zastavit auto v prudkém kopci stojících vozů. Při zdánlivě snadném úkonu ale nezvládl řízení a automobil se mu vymkl kontrole. Po převalení se přes střechu zpět na kola skončilo auto v těsné blízkosti rodinného domu. Když na místo dorazili policisté, zjistili od řidiče, že vypil minimálně půl litru vína, což potvrdila také provedená dechová zkouška. Škoda způsobená na chodníku a obydlí je podle policie minimální, na vozidle si ale muž vlastní nerozvážností způsobil poničení za více než čtvrt miliónu korun. 

Podobnou situaci řešili policisté také v Újezdu u Brna, kde třicetiletá žena hned dvakrát nezvládla řízení svého mercedesu. „Nejdříve narazila do zábradlí na mostku přes tamní potok, aby následně při průjezdu obcí poškodila zaparkovanou Škodu Octavia. Od obou havárií ujela a následně vůz v obci odstavila přední částí na trávníku a zadní na komunikaci. Tamní policisté řidičku obratem vypátrali a ta se k řízení vozidla přiznala,“ řekl mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek. U ženy se potvrdilo 1,75 promile alkoholu v dechu.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, parkování, auto, opilost, střecha, Brněnsko, BMW, Mercedes-Benz, Újezd u Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž na Brněnsku nezvládl zaparkovat. Po půl litru vína převrátil auto přes střechu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.