Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dramatická honička a desítky migrantů ve třech autech. Jižní Morava čelí náporu běženců

, aktualizováno 3. prosince 2021, 15:57

Do dramatické situace se dostali jihomoravští policisté při rutinní kontrole auta projíždějícího po dálnici D2 u Břeclavi. Moldavský šofér s migranty ve voze šlápl na plyn a začal hlídce ujíždět. Při svém zběsilém úprku překonal i policejní zátarasy. Další desítky uprchlíků překvapily policisty také dnes odpoledne.

Honičku na Břeclavsku odstartoval dvaadvacetiletý cizinec, který odmítl na pokyn policistů zastavit svůj Chrysler Voyager a začal ujíždět. Nejprve sjel z dálnice do Velkých Bílovic a poté zamířil do Podivína, kde se hlídce pokoušel ztratit z dohledu. „Nakonec jeho cesta vedla do Lednice. Právě na této komunikaci připravili policisté dva zátarasy. Opravdu zběsile ujíždějící řidič, který ohrožoval nebezpečnou jízdou i další účastníky silničního provozu, je za cenu poškození služebních vozidel i svého prorazil," popsal situaci mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Po překonání překážek se šofér řítil směrem na Valtice, kde se dostal do sevření dvou policejních aut. Ani ve slepé uličce se ale nechtěl vzdát a policisté proto k zadržení a uklidnění muže museli použít hrozbu namířenou střelnou zbraní a donucovací prostředky. Proč řidič zběsile ujížděl, se ukázalo záhy. V automobilu se totiž tísnilo devět nelegálních migrantů.

„Ti měli podle jejich sdělení namířeno do západní Evropy. Policisté s nimi zahájili správní řízení za účelem vydání správního vyhoštění," řekl Malášek. Řidič vozu s maďarskou značkou skončil v želízkách a putoval do policejní cely. Bude se zodpovídat z organizování a umožnění překročení státní hranice a z útoku na úřední osobu.

Další tři auta s migranty

Dnes v odpoledních hodinách pronásledovali a zastavili jihomoravští policisté také další tři podezřelá vozidla s cizinci. „Následně zajistili dalších čtyřiačtyřicet migrantů převážně ze Sýrie, z toho tři děti. Všichni tři řidiči byli zadrženi a probíhají s nimi procesní úkony," oznámil mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb.

Policisté na jižní Moravě zachytili desítky uprchlíků. Utíkající řidič zapomněl vůz s cizinci zabrzdit

Jen od pondělí do čtvrtka se jihomoravským cizineckým policistům podařilo zachytit sedmnáct osob, které, ať už na návěsu kamionu, nebo ve vlacích, cestovaly nelegálně. Včera k číslu přibylo dalších šestadvacet zajištěných migrantů na Břeclavsku....

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, migrace, běženci, zásah, Jihomoravský kraj, Břeclav, okres Břeclav, Velké Bílovice, Podivín, Chrysler Voyager, Lednice, Pavel Šváb, Sýrie, Valtice

Dramatická honička a desítky migrantů ve třech autech. Jižní Morava čelí náporu běženců  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.