Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hasiči na Brněnsku zachránili kočku, která spadla do dešťového svodu

Hasiče ze stanice Pozořice včera potrápila kočka, která se dešťovým svodem dostala do podzemí a nebyla schopná sama vylézt zpět na úroveň země. Zvíře se podařilo zachránit až po několika hodinách, kdy požárníci předali vyplašenou kočku do rukou šťastné majitelky.

Jihomoravští hasiči se o víkendu nenudili a po srnce zaseknuté v bráně břeclavského hřbitova vyjížděli k dalšímu zvířecímu případu. Na tísňovou linku se jim totiž ozvali lidé z Tvarožné na Brněnsku, kteří ohlásili kočku, jež spadla do dešťového svodu až pod úroveň terénu. Jednotka požárníků se zvířeti vydala na pomoc. „Rozebrali proto dlažbu okolo svodu a postupně také několik částí odpadního potrubí. Kočku zahlédli asi 6 metrů daleko. Cestu ven však již měla volnou. Nechali proto zvíře uklidnit a odjeli na základnu,“ řekl k věci mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Kočička se ani po několika hodinách strávených pod povrchem nedokázala sama vyškrábat zpět, a tak se k ní hasiči vrátili. V místě vytvořili výkop a zatarasili vyděšenému zvířeti cestu hlouběji do odpadního systému. „Pomocí pily ocasky rozřezali potrubí a přibližně po dvou hodinách zvíře nezraněné vyprostili a předali majitelce,“ popsal šťastný konec případu Mikoška.


Dešťový svod, kterým kočka propadla.
 
Jihomoravští hasiči zachránili srnu, která se kuriózně zasekla na hřbitově

Na víkendovou směnu bude dlouho a především v dobrém vzpomínat jednotka jihomoravských hasičů, kterou zaměstnala srnka kuriózně uvězněná v mříží brány břeclavského hřbitova. Nebohé zvíře, jež o sobě dávalo hlasitě vědět, se dočkalo nakonec...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihomoravského kraje

Štítky hasiči, požárníci, záchrana, zvíře, kočka, Brněnsko, Jaroslav Mikoška, Pozořice, Tvarožná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Balcar

Gajgr zachytí nejen střešní splaveniny, ale i holuby a kočky při pádu do dešťového svodu. Na fotce gajgr očividně chybí.

Neděle, 28. listopadu 2021, 10:57Odpovědět

Hasiči na Brněnsku zachránili kočku, která spadla do dešťového svodu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.