Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Souboj na brněnském nádraží ovládli strážníci. Přemohli opilého provokatéra

O pořádné problémy si koledoval na brněnském hlavním nádraží dvaašedesátiletý muž, který se posilnil alkoholem a vyzýval na souboj kolemjdoucí cestující čekající na nástupišti. Vyprovokovat se pokoušel skupinku lidí, kterou urážel a napadal. Vhozenou rukavici nakonec zvedli až strážníci, kteří si vše potížistou náležitě vyříkali.

Na skupinku lidí začal vykřikovat vulgarity a poté do cestujících strkal. Snažení ale odráželi napadení s ledovým klidem. Agresor se proto vydal za dalšími pasažéry a zesílil své útoky. To už si jej ale všimli strážníci, kteří si seniora vzali stranou a požadovali vysvětlení jeho chování.

Muž ale začal strážníky častovat hrubými urážkami a vyhrožoval jim i zabitím. Od toho upustil prakticky jen na dobu, kdy absolvoval dechovou zkoušku s výsledkem 2,26 promile,“ popsal brněnských mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Agresivita opilce ovšem zesílila. Městské policisty neposlouchal. Nepomohla ani důrazná zákonná výzva, aby přestal. „Po strážnících se vzápětí také ohnal, a tak ho museli spoutat. Za asistence hlídky městské policie poté zamířil sanitkou na záchytnou stanici. Podezřením ze znevážení úřední osoby a neuposlechnutím výzvy se bude zabývat správní orgán,“ dodal Šoba.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Šeda

Štítky Brno, Nádraží, Strážníci, Rvačka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Souboj na brněnském nádraží ovládli strážníci. Přemohli opilého provokatéra  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.