Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zákazník obchodu v Brně chtěl v divoké strkanici zastavit zloděje. Sám přišel o telefon

Chtěl pomoci chytit zloděje, který si z brněnské prodejny plánoval odnést nezaplacené zboží, a nakonec sám přišel o mobilní telefon. Divoká strkanice, při níž její účastníci skončili na podlaze, způsobila muži škodu necelých dvacet tisíc korun.

Brněnští kriminalisté dnes zveřejnili kamerové záznamy incidentu, který se odehrál v září. Podvečer v jedné z brněnských prodejen potravin rozvířil muž, který si do batohu nacpal hromadu cukrovinek. Když mělo dojít k jejich zaplacení, rozhodl se ale s lupem nepozorovaně odejít.

„To ho už ale zastavily všímavé pracovnice, které po něm požadovaly dodatečné zaplacení ukrytého nákupu. Místo toho se výtečník pustil do několikaminutového marného vymlouvání. Když nepomohly ani prosby, aby ženy nevolaly policii, rozhodl se pro bleskový útěk,“ popsal situaci mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Za uprchajícím mužem se ale odvážně vydala jedna z přítomných dam, která jej chytila za batoh. Na pomoc se jí vydal také nakupující tatínek, jenž se v prodejně nacházel s dcerkou. Vzpírajícího se zloděje se snažili zadržet a při strkanici nakonec oba muži skončili na zemi.

Zloděj sice v boji přišel o svůj batoh, lup si ale přeci jen odnesl. Zákazníkovi totiž při snaze pomoci vypadl na zem mobilní telefon, kterého se dokázal lapka nepozorovaně zmocnit. „Později se přece jen zloději podařilo ze sevření vysmeknout a z místa pohotově utekl. Poškozenému způsobil škodu necelých dvacet tisíc korun. V současné době je případ prošetřován pro trestný čin krádež, kdy pachateli v případě uznání viny hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi," řekl Vala.

Hledaný muž z videozáznamu je 170 až 175 cm vysoký, štíhlé postavy a ve věku kolem mezi 30 až 40 lety. Oblečený byl do černého pleteného svetru, černých riflových kalhot a černé sportovní obuvi.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, pátrání, zloděj, Brno, batoh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákazník obchodu v Brně chtěl v divoké strkanici zastavit zloděje. Sám přišel o telefon  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.