Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na brněnském nádraží fungovala nelegální herna, automaty si odvezli celníci

Na brněnském hlavním nádraží fungovala nelegální herna, hlásí jihomoravští celníci. Úřad proto zabavil automaty a další technická zařízení. Majiteli podniku nyní hrozí pokuta až padesát milionů korun. 

Do brněnské herny měli povolený vstup pouze vybraní hosté. Ostraha je dovnitř vpustila poté, co zazvonili na zvonek a podstoupili kontrolu na kameře. Podle celníků se nejedná o ojedinělý případ v kraji. Na objevování nelegálních podniků se intenzivně zaměřují od letošního května. „Celníci situaci v kraji stále monitorují, aby mohli zasáhnout v ten správný čas a následně zajištěnou nelegální činnost také prokázat,“ uvedla mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková.

Místa, která jejich majitelům vydělávají díky nelegálnímu hazardu peníze, nesou často označení soukromý objekt namísto veřejného baru či restaurace. V mnohých případech se musí pracovníci úřadu do objektů dostat i za pomoci fyzické síly. Případy poté postupují do správního řízení, pokuty se pohybují až v řádech sta tisíců. „Maximální pokuta je zákonem stanovená na padesát milionů korun. Jednání provozovatelů nelegálních herních zařízení může být také kvalifikované jako trestný čin,“ dodala Temňáková.

Při letošních celkem pětadvaceti kontrolách celní úřad zabavil 118 technických herních zařízení, zároveň vydal šestnáct rozhodnutí ve správním řízení pro provozovatele nelegálních heren, kde rozdali pokuty za více než dva miliony korun. Letos plánují v důkladných kontrolách pokračovat.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní správa České republiky

Štítky Celníci, herna, Brno, Nádraží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radomír Sehnal

Kam teď budu chodit hrát?????????

Pátek, 12. listopadu 2021, 20:01Odpovědět

Na brněnském nádraží fungovala nelegální herna, automaty si odvezli celníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.