Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žena si v centru Brna zafetovala a zastřílela z pistole

Chvilku pro sebe si vyhradila dvacetiletá narkomanka v brněnských Denisových sadech. Na lavičce si injekční stříkačkou píchala drogy. Kromě toho ale měla u nohou položenou zbraň, ze které si předtím v oblíbeném parku zastřílela. Do akce proto rychle spěchali městští policisté.

Hlídka městské policie, která zanedlouho dorazila na místo, už přes křoví poznala, že mladá narkomanka sedící na lavičce má u nohou pistoli. Strážníci se služebními zbraněmi v rukou a hlavněmi namířenými k zemi rychle a nepozorovaně přistoupili k ní a ženu i její dva známé důrazně vyzvali, aby okamžitě odstoupili,“ popsal mluvčí Městské police Brno Jakub Ghanem.

Šikovným manévrem jeden ze strážníků okamžitě odsunul zbraň mimo dosah trojice podezřelých. Na první pohled bylo těžké posoudit, zda se jedná o skutečnou střelnou zbraň nebo pouze maketu. Nechybělo na ní ani sériové číslo.

Při bližším prozkoumání strážníci zjistili, že je to airsoftová pistole s plynovou kartuší. Dvacetiletá žena i třiatřicetiletý muž přiznali, že z ní v parku opravdu opakovaně stříleli. Přivolaní státní policisté vyloučili spáchání trestného činu, strážníci proto sobotní případ předávají k projednání ve správním řízení,“ uvedl Ghanem.

Pokud jsou vlastníci zbraně této kategorie pod vlivem drog, alkoholu nebo léků, tak s ní nesmí podle zákona na veřejnosti žádným způsobem zacházet ani ji nosit na viditelném místě. „Zbraň působila naprosto autenticky a při neopatrném zacházení by mohla způsobit paniku. Ozbrojený člověk, který by se cítil v ohrožení, by mohl za určitých okolností cítit potřebu se bránit a v krajním případě použít svoji zbraň,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky drogy, zbraň, střelba, strážníci, Denisovy sady, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mira Štefka

nejtěžší tresty např. práce v dole pro distributory a šiřitele drog.

Středa, 10. listopadu 2021, 17:36Odpovědět

Martin Vašek

Ozbrojený člověk by mohl myslet,že je to skutečná zbraň a zastřelil feťačku.No a co.

Středa, 10. listopadu 2021, 14:28Odpovědět

Žena si v centru Brna zafetovala a zastřílela z pistole  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.