Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnský rekordman nadýchal 5,64 promile. Se strážníky obratně komunikoval

Brněnské strážníky včera překvapil namol opilý muž, který i s neuvěřitelnou hodnotou naměřeného alkoholu v dechu dokázal obstojně komunikovat. Zraněného mladíka, jenž nadýchal více než neuvěřitelných pět a půl promile, převezli záchranáři rovnou do Úrazové nemocnice.

S opilým mužem se hlídka brněnské městské policie setkala v objektu Armády spásy v Mlýnské ulici. Šestadvacetiletý mladík se v zařízení nepohodl s jiným klientem, který jej měl odstrčit tak, že spadl na zem a poranil si hlavu na spánku. Po zkontrolování kamerových záznamů se strážníkům podařilo identifikovat podezřelého útočníka, pro kterého si ihned došli na ulici.

„K útoku se jim přiznal. Před budovu s hlídkou vyšel i napadený muž, nevyžadoval však ošetření a nechtěl říct, kdo mu ublížil. Strážníci přesto přivolali zdravotníky, aby bylo možné spolehlivě vyloučit vnitřní poranění hlavy,“ popsal událost mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem

Napadený muž byl na první pohled silně opilý, komunikovat se strážníky i zdravotníky ale zvládal obratně. Po několikátém pokusu dýchnout do přístroje zjišťujícího množství alkoholu v dechu se však na displeji objevilo závratných 5,64 promile. Kvůli životu nebezpečné hodnotě si muže okamžitě převzali záchranáři, kteří jej převezli do Úrazové nemocnice.

Ačkoli jsou brněnští strážníci zvyklí na silně opilé jedince, šestadvacetiletý muž, který neměl problém udržet se na nohou, je letošním rekordmanem. „Mladík v nelichotivé statistice překonal i dosavadního letošního rekordmana, který nadýchal 5,22 promile alkoholu," dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný, MP Brno

Štítky strážníci, promile, alkohol, opilost, Armáda spásy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský rekordman nadýchal 5,64 promile. Se strážníky obratně komunikoval  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.