Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilý recidivista v kradené felicii spustil dramatické pronásledování. Skončil v blátě

Vyškovští policisté se včera večer nenudili. Jednu z hlídek zaměstnal řidič, jenž svým chováním odstartoval dramatické pronásledování. Nakonec se ukázalo, že za volantem kradeného vozu seděl opilý mladík, který je pro policisty známá firma.

Červená Škoda Felicia, které ve tmě nesvítila světla, projela kolem policistů v centru Slavkova. Jakmile si její řidič povšiml, že se v okolí nachází hlídka ve služebním autě, šlápl na plyn a rozhodl se před zákonem uprchnout. „Jenomže to už v řidiči místní policisté poznali jim známého recidivistu, který za volantem rozhodně nemá co pohledávat a pohotově se za ním vydali,“ vysvětlil začátek incidentu mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Muž během své zběsilé jízdy nereagoval na blikající majáky a bez světel pokračoval serpentinami směrem k Rousínovu. Ve chvíli, kdy se policisté snažili ujíždějící vůz předjet, do nich řidič dokonce neomaleně narazil. Automobil staršího data výroby nakonec zastavil až podmáčený terén, v němž felicia fatálně zapadla.

„Třiadvacetiletý řidič se ještě marně pokusil o útěk, to už ho ale policisté zpacifikovali. Následně ještě vyšlo najevo, že muž řídil vozidlo, které bylo v nedaleké vesnici krátce před tím odcizeno i s klíčky v zapalování,“ popsal Vala. Policisté u řidiče navíc zjistili dvě promile alkoholu v krvi. Nerozvážný mladík se bude muset zpovídat z několika trastných činů a hrozí mu několik let za mřížemi.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, pronásledování, opilost, řidič, policie, Škoda Felicia, Rousínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý recidivista v kradené felicii spustil dramatické pronásledování. Skončil v blátě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.