Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté na jižní Moravě zadrželi podezřelého z přepadení banky v Rakousku

, aktualizováno 2. listopadu 2021, 19:50

Jihomoravští policisté dnes odpoledne v Hrušovanech nad Jevišovkou na Znojemsku zadrželi muže, který je podezřelý z přepadení banky v Rakousku. V jeho voze našli mimo jiné granát, na místě zasahoval pyrotechnik. Podle mluvčího jihomoravských policistů Pavla Švába šlo jen o maketu zbraně.

„Dnes kolem poledne se na operační středisko jihomoravských policistů obrátili cestou Centra policejní spolupráce Mikulov-Drasenhofen kolegové z Rakouska s informací, že od banky v Laa an der Thaya prchá muž, který tam uloupil značný finanční obnos. Operační důstojník vyslal na místo všechny dostupné hlídky," řekl Šváb.

Laa an der Thaya je od Hrušovan vzdálená necelých patnáct kilometrů. Podle mluvčího pachatel uloupil značný finanční obnos, částku blíže nespecifikoval. „Asi po dvaceti minutách podezřelé vozidlo spatřila a zastavila hlídka obvodního oddělení z Hrušovan nad Jevišovkou a za použití donucovacích prostředků zadržela řidiče v Hrušovanech," uvedl mluvčí.

V autě, které řídil jednačtyřicetiletý cizinec, policisté našli kolo, uloupené peníze, airsoftovou zbraň a granát. Z tohoto důvodu pak musel být prostor okolo vozidla uzavřen do příjezdu pyrotechnika. Ten potvrdil, že jde pouze o nefunkční maketu. „Ve věci probíhají momentálně procesní úkony, zadržený bude pravděpodobně vydán do Rakouska," uvedl mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Rakousko, kriminalita, banky, přepadení, Jihomoravský, banka, Hrušovany nad Jevišovkou, Jihomoravský kraj, Pavel Šváb, okres Znojmo, Laa an der Thaya

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na jižní Moravě zadrželi podezřelého z přepadení banky v Rakousku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.