Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Útočník na Brněnsku napadl členy rodiny, mezi zraněnými jsou i děti

, aktualizováno 12. října 2021, 22:50

K obrovskému neštěstí došlo včera v jednom z rodinných domů v Tišnově na Brněnsku. V podvečer měl útočník napadnout členy rodiny. Záchranáři měli v péči šest pacientů, pět z nich utrpělo vážná zranění, řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka řekl, že útočníka policisté zadrželi.

„Napadení bylo ohlášeno po 19:00. Útočník, který napadl členy rodiny, je v rukou policie. Na místě jsou policejní hlídky i vyšetřovatelé, místo činu je zajištěno," uvedl Chaloupka. 

„Vážení spoluobčané, potvrzujeme, že dnes ve večerních hodinách v Tišnově na ulici Jungmanova došlo dle dostupných informací k neštěstí v rodině. Celá záležitost je v šetření policie. Prosím, zachovejme klid a mysleme na všechny zúčastněné," potvrdilo včera na své facebookové stránce město Tišnov.

Záchranáři vyslali na místo tři záchranářské posádky, tři lékařské posádky, inspektora provozu a vrtulník. „Měli jsme v péči šest pacientů. Pět z nich utrpělo vážná zranění sečného, bodného a řezného charakteru. Další podrobnosti uvést nemůžeme," řekla Bothová.

Útočník měl být s napadenými v příbuzenském stavu. Policisté podezřelého obvinili z pokusu o vraždu a hrozí mu až dvacet let vězení, případně výjimečný trest.

V nemocnici jsou i děti

V brněnské Fakultní nemocnici u svaté Anny zůstávají na ARO ve vážném stavu muž a žena, uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Mimo ohrožení života je napadená žena, která byla převezena do Fakultní nemocnice Brno, řekla její mluvčí Veronika Plachá. Podle ní je v zařízení se středně těžkými zraněním i napadený muž. Po útoku zamířily do Dětské nemocnice také dvě děti, k jejich stavu se ale Plachá nevyjádřila.

O vývoji případu budeme nadále informovat.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky ČR, kriminalita, zranění, Tišnov, napadení, útok, rodina, Brněnsko, úraz, Dětská nemocnice FN Brno, Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník na Brněnsku napadl členy rodiny, mezi zraněnými jsou i děti  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.