Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Drzý Brňan ukradl cizince telefon i s kreditní kartou, tu odhodil do koše

, aktualizováno 13. října 2021, 12:30

Nemilé setkání se sedmačtyřicetiletým Brňanem zažila v noci na sobotu mladá cizinka. Zatímco seděla na Malinovského náměstí, dotyčný se k ní přiblížil a ukradl mobilní telefon, který měla vedle sebe položený. Muže ale zachytily kamery a zanedlouho tak musel svůj čin vysvětlovat strážníkům.

Krádeže v centru Brna si všiml pracovník dohledového centra, který kontaktoval hlídku městské policie. Na záznamech z bezpečnostní kamery zpozoroval nejen samotné odcizení telefonu, ale také to, jak podezřelý muž po incidentu cosi vyhazuje do odpadkového koše. Strážníkům taky rychle popsal muže i směr, kterým se vydal. Ti pak sedmačtyřicátníka odpovídajícího popisu dostihli v Orlí ulici. Hlídce se přiznal, že má u sebe cizí telefon, tvrdil ale, že jen tak ležel na chodníku,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Druhá hlídka mezitím vyhledala okradenou cizinku, která potvrdila, že jí neznámý muž odcizil Iphone v hodnotě sedmi set euro i s dalšími osobními doklady, které měla vložené v obalu mobilního telefonu. Strážníci se proto vydali prohledat koš, do kterého měl podezřelý ihned po krádeži cosi vyhodit. Společně s obalem Iphonu v nádobě nalezli studentský průkaz a, k překvapení všech, také kreditní kartu, která patřila právě dvaadvacetileté Dánce. „Strážníci proto přivolali republikové policisty a případ s podezřením na spáchání trestného činu jim předali,“ řekla Skřivánková.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky krádež, telefon, Brno, zloděj, iPhone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drzý Brňan ukradl cizince telefon i s kreditní kartou, tu odhodil do koše  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.